Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drönare kan bli ett stort hot mot allmänheten – förbjud dessa leksaker

Pizza, paket och läkemedel ska kunna levereras med drönare. Om man nu kan göra det så kan också brevbomber, knark, vapen, förgiftade läkemedel och dödliga raketer levereras med dessa drönare. De kommer kunna utrustas med snabbeldsvapen samtidigt som precisionen kan bli på centimetern. Bara fantasin sätter stopp för dess användning.

Ponera att individer blir okontanta med varandra. Då kan de skicka dessa gps- styrda drönare hem till sina ovänner med en last av nåt djävulsk (som kommer att kunna beställas via nätet) och sen efter utfört uppdrag förintar drönaren sig själv.

Vidare skulle ett hundratal lite större drönare kunna slå ut vår infrastruktur vid strategiskt utvalda mål.

Det ser ut som en leksak nu kommer kunna bli ett stort hot mot allmänheten, så förbjud dessa leksaker omgående innan de hamnar i orätta händer. Vi ser ju redan hur de kan lamslå flygplatserna i Europa.

Dags för politikerna att för en gångs skull inte vara naiva och börja inse att drönare kan vara ett hot. Vi har drabbats tillräckligt av de styrandes naivitet nu.

Tommy i Karlsvik

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel