Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drunkningstillbud på Fjärran Höjder

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Fjärran Höjderbadet omkring 17.20 på söndagen.

Uppdaterad 20.15 Larmet gällde ett drunkningstillbud, en femårig pojke höll på att drunkna. Två badvakter fick snabbt upp pojken och hjärt- och lungräddning påbörjats på plats. Femåringen fördes med ambulans till Gävle sjukhus.

Enligt patientskaderapporten är pojken lindrigt skadad och inlagd på vårdavdelning.

En anmälan om framkallande av fara för annan kommer att skrivas och fortsatta utredningsåtgärder av polisen fortgår.

Mats Ivarsson, enhetschef på Fjärran Höjderbadet åkte genast in till jobbet när han fick höra om tillbudet. Tillsammans med personalen har han pratat igenom händelsen.

Femåringen befann sig i bassängen som kallas Vuxenoasen när olyckan inträffade, där han var mitt i bassängen framför bron.

– Det var två badvakter som såg att pojken var under vattnet. En av dem slängde sig i från bron där de stod för att hålla uppsikt. Den andra badvakten sprang från andra hållet för att snabbt komma fram, berättar Mats Ivarsson.

Badvakterna såg till att få upp pojken ur vattnet, påbörja hjärt- och lungräddning samt att larma ambulans.

– Badvakterna skötte allt enligt regelboken, de har agerat precis så som vi gått igenom, säger Mats Ivarsson.

Tack vare att pojken kom upp ur vattnet så snabbt, enligt Mats Ivarsson kan det handla om 15 sekunder, så är han hoppfull om att det ska gå bra för pojken som hade svalt en hel del vatten.

Pojken ska ha varit på Fjärran Höjderbadet tillsammans med vuxet sällskap, men vid tillfället för olyckan ska han ha varit i bassängen utan sällskap.

– Såvitt jag förstått det, så har det inte varit någon vuxen i närheten, säger Mats Ivarsson.