Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du får inte häva ur dig precis vad som helst

Annons

Jag tog bussen till stan en lördag och den resan gjorde mig både arg, illamående och ledsen.

Tre resenärer tyckte det var helt i sin ordning att vräka ur sig vad som helst trots att det gör många andra illa till mods. Dessa tre gör det dessutom i skydd av demokratin. Jag satt inte tyst utan sa ifrån att deras snack inte uppskattas av alla på bussen. Svaret jag fick var ”vi har väl demokrati i Sverige” och ”Nu får man inte tycka och tänka vad man vill längre”.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Du får tycka och tänka precis vad du vill men du får inte häva ur dig precis vad som helst. Ta och läs på vad demokrati är, det var vad jag sa då.

Det är inte demokrati du utövar om du sjunger ”låt det regna napalm” på en buss med många resenärer av synbart icke svenskt ursprung. Det är inte demokrati du utövar när du pratar rakt ut i bussen med ord som: ”Fan vad mörkt det blev nu” och ”Nu blev det helt svart”, när det kliver på flertalet resenärer som inte är lika bleka som du och jag.

Jag skäms över den bild av svenskar som flyktingar tvingas se.

Tina Hellberg

Miljöpartist med hjärtat på rätta stället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel