Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel för Dragons – igen

Är man svenska mästare så är man.

För två år sedan var Sundsvall Dragons de stora vinnarna på Medelpads idrottsgala – nu var det dags igen.

– Jag hade kanske trott att laget skulle vinna, men inte att jag själv skulle göra det, säger Jakob Sigurdarson, Årets manlige idrottare och en av spelarna i Årets lag.

Annons

När Sundsvall Dragons tog Medelpads första SM-guld någonsin i en stor bollsport prisades de rejält på den lokala idrottsgalan på Södra berget.

Lirarna blev så klart Årets lag och Peter Öqvist Årets ledare.

Den här gången var det GIF-tränaren Sören Åkeby som tilldelades ledarpriset. Men Dragons fick ändå dubbla utmärkelser.

Mästerskytten Jakob Sigurdarson blev Årets manliga idrottare och en stund senare fick han kliva upp scenen igen, då med lagkompisarna för att ta emot priset som Årets lag.

– Det var lika kul att vinna båda priserna, säger islänningen.

– Jag hade kanske trott att laget skulle vinna, men inte att jag själv skulle göra det. Kanske för att jag kommer från ett annat land.

Sundsvallspubliken brydde sig dock knappast om var Sigurdarson är född då han klev fram framför allt i den sjätte och sjunde finalmatchen mot Norrköping. Hans skytte hade en stor, stor del i att det blev ett nytt SM-guld.

Vad saknas i Dragons just nu för att det ska bli ett nytt guld i år?

– Att vi spelar som ett lag, den här säsongen är det många killar som kommit och gått och vi har inte kunnat spela med samma lag en längre tid. Det som är bra är att vi nu har det lag vi ska ha och att det återstår några matcher innan slutspelet börjar, så vi har tid på oss att spela ihop oss.

Och så är ju några av fjolårets guldlirare kvar. Som Sigurdarson själv, Hlynur Baeringsson, André Nilsson, Johan Pierre, Albin Frank, Tom Lidén och Robin Johansson.

Den sistnämnde fick micken på scenen och avslöjade en del sanningar om kompisarna, som att Sigurdarson är den största tjejtjusaren i laget.

– Ha, ha. Det tror jag inte stämmer, jag är ju bara hemma med familjen, säger Sigurdarson.

André Nilsson var tydlig med att rätt lag vann när han fick micken.

– Jag tycker att vi förtjänade det, ett SM-guld är ändå ett SM-guld.

Och det är bara att hålla med.

Någon som i fjol tog dubbla SM-guld, på så väl senior-SM som junior-SM, är Sara Storgärd. På galan fick hon också priset som Årets kvinnliga idrottare. Skönsbergsbrottaren hann även med en sjundeplats på JEM i fjol.

Ändå hade hon inte räknat med att ta bli prisad i går.

– Jätteroligt, jag tyckte det var kul att bara komma hit, säger Storgärd.

20-åringens bedrifter under 2011 blir ännu större då man får veta att hon gick fotskadad genom hela säsongen.

– Jag skadade foten för lite mer än ett år sedan, det var ligament som gick av och foten var instabil. Men läkaren sa att det skulle ta ett halvår att rehabilitera, så jag testade att köra på så länge det höll.

Foten höll länge, över så väl JSM som SM och JEM. Först i augusti blev det operation och nu har Storgärd precis kommit tillbaka.

Vad är årets stora mål?

– Det är sista året jag får tävla i JSM, så det satsar jag på och på SM så klart. Går det bra får vi se om det kanske blir något tävlande internationellt också.

Se reprisen på livesändningen och läs livebloggen minut för minut från galan här >>