Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duellen är över - Eklöf visade vem som bestämmer

Bästa hästen eller bästa kusken - vem avgör ett travlopp? Hästen menade Patrick Sjöö i programmet Travsurr. Proffskusken Bo "Bosse" Eklöf menade att det var en utmaning.

Därför befann sig Mittmedias sportreporter i sulkyn bakom Orantes från Wången på Östersundstravet på måndagseftermiddagen på 1640 voltstart. De skulle försöka lägga Bo Eklöf och Razzo Rosso Doc (också från Wången) bakom sig. Själva loppet börjar 28 minuter och 25 sekunder in i filmklippet.

Rikschampion -96 (Speedy Neels), svenskt rekord med Eileen Boko (2014) och vinst i derbytravet, det är en bråkdel av Eklöfs långa och vassa meritlista. 13 lopp är Patrick Sjöös, innan måndagens lopp.

– Det är ju lite roligt att Patrick verkar tro att han verkligen kan slå mig. Jag vet exakt vilken taktik jag ska använda mig av men det är naturligtvis inget jag säger nu. Men som sagt, låt honom tro att han kan vinna, sade Bo Eklöf innan loppet.

Du kan se hela loppet i filmklippet ovan. Loppet börjar 28 minuter in.

Bo Eklöf tog ledningen snabbt och det var en stabil sådan, men med tre kurvor kvar vann Sjöö och Orantes igen en del mark. Bosse såg ut att prata med Sjöö från sulkyn. Om det var tips eller annat är oklart.

– Jag gav honom chansen i sista kurvan, sade Bo Eklöf vid vinnarintervjun efteråt.

Trots att ekipagen fick kontakt efter tredje kurvan var det kattens lek med råttan på Östersundstravet. Efter sista kurvan satte Eklöf fart och kunde ta hem duellen utan alltför stor ansträngning. 20,4 blev segertiden.

– Du såg ju starten. Det var en fin häst att köra men Bosse var bättre, sade motståndaren Patrick Sjöö vid Östersundstravets intervju efteråt, och utlovade att nästa utmaning skulle bli att själv springa två varv runt banan.

– Det var nära men det gick inte. Två varv med löpning kanske jag har större chans på, fortsatte han.

Efter loppet var Eklöf nöjd med både sig själv och de fyrbenta kompanjonerna.

– Det var ett fint lopp för hästarna, de såg bra ut. Man kan visa hur man gör i race ibland hur man vänder bort någon i starten, när det inte är så mycket som skymmer, säger han om sin exemplariska start till ÖP TV.

Eklöf vände upp snabbt i starten och vann redan där ett antal meter på Sjöö och Orantes.

– Det avgjordes i starten va, var det inte tjuvstart? säger Patrick Sjöö i ett försök att vända nederlaget.

– Jag skulle vända tidigt och tyckte jag gjorde det. Vänd före Eklöf tänkte jag och så stack han. Jag körde utan pisk också och i sista kurvan tänkte Eklöf ge mig sin men det blev inte så, fortsätter han.

Bosse ser ni även i veckans Travsurr.

Här kan ni se Östersundstravets intervjuer med Bosse Eklöf och Patrick Sjöö efter duellen

Tidigare artiklar om Travduellen:

Reportern har utmanat proffskusken – se travduellen här

Eklöf om Travsurrs duell: – Jag börjar bli nervös

Travsurr: Eklöf bjuder på två spikar – och klart med datum för travduellen