Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dukar upp till barnsligt rolig julfest på Forum

I morgon lördag så dukas det upp till stor julfest på Forum Folkets hus i Ljungaverk, en tillställning med gamla anor.

Annons

Julhelgen närmar sig med stormsteg, och för den som inte kan vänta finns möjlighet att delta i ett julfirande redan i morgon. Då bjuds det nämligen in till julfest på Forum Folkets hus, med allt från sång och dans till lotterier och barnbio på programmet.

– Det är en gammal tradition som funnits på Folkets hus tidigare men som fallit i träda, så nu tyckte vi det var dags att starta upp den traditionen igen, säger Folkets husföreståndare Adam Gustafsson.

Idén om återupplivandet kom från bilklubben Karlsro flyers, som även agerar arrangör tillsammans med Folkets hus och den lokala intresseföreningen.

– Jag kommer ihåg den här festen från när jag själv var liten, och det var ju världens höjdpunkt tyckte man då, säger Disa Karlsson, idékläckare och den som fick med sig alla andra i tomtesläden.

Hon berättar också att tomten sägs vara på ingång till festen, och dessutom kanske i dubbel upplaga.

– Ja, jag tror faktiskt det kan komma två tomtar då vi hoppas att det kommer många barn, säger Disa Karlsson, och avslöjar att hon även har fått signaler om att de rödklädda herrarna kommer göra mer än att samlas in önskelistor.

– Jag tror inte de kommer tomhänta, säger hon med finurlig blick.