Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duon som var bäst i Medelpad

Den ene var en nyckelspelare på förhand, förde laget till Elitettan och vann priset för tredje året i rad.
Den andre var inte önskvärd – men bet ihop och motbevisade tvivlarna.
Årets spelare i fotbollsmedelpad heter Ellen Löfqvist och Robbin Sellin.
– Pannbenet har växt en hel del, säger GIF-mittfältaren Sellin.

Efter förra säsongen i Superettan, för bra precis ett år sedan, fick en skadedrabbad Robbin Sellin beskedet att han kunde se sig om efter en ny klubb.

Läs också: Beskedet till Sellin: Sök en ny klubb

Trots det valde han att stanna i GIF Sundsvall – och det blev succé.

Mittfältaren kämpade till sig en startplats, fick ett förlängt kontrakt och prisades på tisdagen som årets herrspelare av styrelsen i Medelpads Fotbollförbund.

– Väldigt smickrande. Kul att få bekräftelse på att man gjort något bra. Jag är oerhört glad och stolt, säger han.

Resan från att inte vara önskvärd i GIF Sundsvall till att bli årets spelare är något utöver det vanliga.

– Klart att det inte var det första man tänkte på vid den här tiden förra året, men jag knöt ju handen i fickan och motbevisade, säger Sellin och minns tillbaka på beskedet han fick i fjol.

– I det skedet var det såklart tråkigt, jag var inte riktigt tillbaka efter skada och det fanns ingen tid att åka runt och provträna. Man var lite nere, men jag bestämde mig ganska tidigt för att inte göra något förhastat eller smutskasta någon. Jag kände att jag behövde lösa det lugnt och metodiskt.

Det slutade med karriärens bästa säsong. Sellin stannade på två mål och fem framspelningar på 28 matcher från start i Allsvenskan.

– Starten var bra där hela laget spelade bra, sedan kom en liten dipp. På det stora hela är det helt okej, men jag vet att jag kan mer, säger han och fortsätter:

– När man stänger boken nu är man hungrig på mer, men samtidigt gäller det att njuta ibland och det är klart att det var en bra säsong, och med tanke på var jag var vid den här tiden förra året är det lite sjukt att man står här.

Vinnaren på damsidan var desto mer väntad. SDFF:s mittfältare Ellen Löfqvist är bäst i Medelpad – för tredje året i rad.

– Det här har varit min bästa säsong. Jag känner själv att det varit väldigt bra, dels med EM-guldet och att vi gick upp till Elitettan, säger hon.

Trots framgångarna menar mittfältsmotorn att det finns mer att ta fram.

– På hösten hade jag en liten svacka, och i kvalmatcherna hade jag inte full kapacitet. Men det gick ju vägen ändå, säger hon.

Sundsvalls DFF gick upp till Elitettan – frågan är om mittfältaren Ellen Löfqvist följer med.

– Det kommer nog ett besked till veckan, säger hon.