Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dynamit hittades i fastighet i Sundsvall – omhändertogs av polisens bombgrupp

En privatperson som städade i en källare hittade en låda med dynamit och bombgruppen kallades in från Stockholm.

Det var under fredagseftermiddagen som dynamiten påträffades i en fastighet väster om Sundsvall. Fastigheten utrymdes och området spärrades av.

Efter att fyndet anmälts åkte en polispatrull till adressen för att kontrollera lådans innehåll. Efter telefonsamtal med bombgruppen i Stockholm fattades beslut om att det skulle hanteras omgående.

Ett vaktbolag var på plats i väntan på att bombgruppen skulle anlända. 00.39 natten mot lördag var bombgruppens uppdrag slutfört.

– Det har gått bra. Bombgruppen är klara på platsen och kommer återvända till Stockholm, vi har haft kontakt med dem under kvällen och natten och det hela har varit odramatiskt, säger Erik Backlin vid polisen.

Han fortsätter:

– Vi har också informerat de boende om allt har gått bra.

Polisen uppger att det rör sig om dynamit från 1960-talet. Enligt polisen är det inte ovanligt att dynamit hittas när det städas i gamla fastigheter och förrådd. Om man hittar dynamit ska man höra av sig till polisen som kontaktar polisens eller militärens bombgrupp.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, mms/sms: 72060 e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

FLER NYHETER:

Man från Sundsvall hittad död efter klättringsolycka i Lofoten

För Plus-kunder: Stor förändring när Rummet bygger om – ta en smygtitt: "Vi investerar rätt rejält"

De klassiska lejonen är tillbaka på Storgatan: "Folk verkar älska dem"

För Plus-kunder: Utförde fräck stöld mot företag i Sundsvall – tjuvarnas framfart fångades på film

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.