Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E14 avstängd efter översvämning – delar av bro har rasat i Norge

E14 väster om riksgränsen är avstängd sedan delar av en bro har rasat till följd av översvämningar.
Vägen beräknas kunna öppna igen tidigast under tisdag eftermiddag eller kväll.

Annons

Under måndagskvällen fick E14 stängas av på den norska sidan på grund av översvämning väster om Meråker, mellan Stjørdal och Storlien.

E14 går över Reinå bro som delvis har rasat på grund av allt vatten och det ska vara stora skador på bron.

– Delar av bron har lossnat på grund av vattenflödet. Vi vet inte hur länge vägen kommer att vara stängd, säger Svend Grytdal, operatör på den norska vägtrafikcentralen, till Adressa.no.

En tillfällig bro kommer att byggas upp och beräknas vara klar under eftermiddagen eller kvällen på tisdagen, trafiken kommer då att kunna släppas på i en riktning, uppger Statens Vegvesen i Norge.

Svenska Trafikverket uppmanade under måndagskvällen trafikanter att om möjligt välja länsväg 322 för att ta sig in i Norge, men även den vägen fick stängas av under några timmar på den norska sidan på grund av översvämning. Vid 02.30-tiden var vägen åter öppen för trafik.