Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eagles of Death Metal talar ut om terrorattacken

Jesse Hughes, sångare i det amerikanska rockbandet Eagles of Death Metal, talar nu ut om terrorattacken mot konsertlokalen Le Bataclan i Paris, då 89 människor dödades.

Annons

I en trailer från Vice, som publicerar intervjun nästa vecka, berättar Hughes att människor sökte skydd i bandets omklädningsrum, men att attentatsmännen tog sig in även där.

– Många människor gömde sig i vårt omklädningsrum och mördarna lyckades ta sig in och döda allihop – utom ett barn som gömde sig under min läderjacka, berättar han, uppenbart skakad av händelsen.

Hughes säger att folk försökte spela döda för att inte bli ihjälskjutna och att människor skyddade varandra i stället för att fly.

– En stor anledning till att så många dödades är att så många människor inte ville lämna sina vänner. Det var så många som ställde sig framför andra människor.

Eagles of Death Metals merchandiseförsäljare Nick Alexander dödades i terrorattacken, som inträffade mitt under bandets spelning.

Attacken mot den anrika konsertlokalen har fått parisarna den senaste veckan att avstå från konsertbesök. Enligt statistik från stadens 20 största musikarrangörer har biljettförsäljningen gått ner med 80 procent på en vecka.