Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ebba Andersson bästa svenska i masstarten när finska Pärmäkoski vann: "Verkligen roligt"

 
Svenska skidspelen 2018
Visa alla artiklar

Ebba Andersson slutade fyra i loppet som Krista Pärmäkoski vann.
Det var Anderssons bästa placering i världscupen, och också den bästa bland svenskarna på lördagen.

10 km klassiskt med masstart stod på schemat för damerna på lördagen. Och efter 3,75 kilometer var det fortfarande en större klunga på uppåt 30 åkare som slogs om placeringarna, där den absoluta täten länge bestod av många norskor.

Främst av svenskorna fanns Charlotte Kalla på en femte plats, och Ebba Andersson som näst bästa svenska i inledningen av loppet.

Den stora gruppen som länge följdes åt luckrades sedermera upp, och det var då Charlotte Kalla och fyra norskor.

Men för Charlotte Kalla såg det tungt ut trots allt, där hon hade problem med fäste och slet ont för att hålla kontakten med täten.

– Det blir för många sekunder upp till dom bästa, det hade behövts en ännu bättre placering och bonussekunder på det, säger Charlotte Kalla till SVT efter loppet.

I slutändan bestod tätstriden av Marit Björgen, Krista Pärmäkoski och Ingvild Flugstad Östberg. Marit Björgen, som hade legat i topp genom hela loppet, var också den som såg starkast ut.

Trots det, så blev det finsk seger, där Krista Pärmäkoski drog jämt med Marit Björgen och till slut spurtade om Björgen på upploppet och vann.

Bäst bland svenskarna blev Ebba Andersson, som slutade på en fjärdeplats, något som blev hennes bästa världscupplacering. Och Charlotte Kalla som slitit ont, gick trots det i mål på en, till omständigheterna sett, fin sjätteplats.

– Det känns jättekul, jag var pigg idag så det var verkligen roligt att tävla, säger Ebba Andersson till SVT efter loppet.

Bland övriga deltagande svenskar fanns Jonna Sundling på 18:e plats, Anna Dyvik på 21:a, Ida Ingemarsdotter på plats 31, Hanna Falk gick i mål som nummer 42 och Linn Sömskar på plats 45.