Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ebba Andersson fortsatt skadad – missar världscuppremiären

Sedan tidigare har det stått klart att Ebba Andersson skulle missa helgens tävlingar i Gällivare.
Under söndagen bekräftades också att hon missar världscuppremiären i Ruka. Det skriver Expressen.

En överbelastningsskada i benet har sedan några veckor tillbaka satt stopp för Ebba Andersson.

När landslaget samlades i Bruksvallarna förra helgen var hon tillbaka på skidorna igen, men det stod klart att hon fortsatt är borta från tävlingar och skulle missa premiären i Gällivare som hölls under denna helg.

Under söndagen bekräftade Ebba Anderssons tränare Ole Morten Ivarsen för Expressen att Ebba Andersson också missar världscuppremiären i Ruka till följd av skadan, samt helgen efter det i Lillehammer.

– Hon tränar nästan normalt nu, hon åker skidor igen. Men hon tävlar nog inte nästa helg och inte helgen efter det heller. Hon åker tävling när läkaren säger att hon är redo, säger tränaren Ole Morten Ivarsen till Expressen.

Han säger också att det optimala är om hon kan åka någon tävling innan hon åker världscupen, och att det får ta den tid det tar.

– Ja, det viktigaste är att hon åker fort efter jul, inte innan jul. Det här får ta den tid det tar, säger Ole Morten Ivarsen till Expressen.

Expressen uppger också att Ebba Andersson nu ska ha ådragit sig en ny skada som är en stressfraktur i benet, något som landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson inte vill bekräfta, utan hänvisar till den överbelastning i höger knä hon haft sedan tidigare.

Inte heller han stressar fram något.

– Vi får se hur förloppet utvecklas. Vi har inte satt några datum för när hon ska börja tävla igen. Hon följs noga av både mig och våra fysioterapeuter, säger "Pliggen" till Expressen.

Läs också: Efter succén – nu jämförs Sollefteåtalangen med Johaug: "Ingen jämförelse jag tänker på"

För Plus-kunder: Ebba Andersson missar premiären – skada sätter stopp: "Såklart att tvivel kan komma"

För Plus-kunder: Ebba Andersson överlägsen i Fjälltopploppet: "Har varit en fantastisk säsong"

För Plus-kunder: Ebba Andersson om VM i Lahtis och hyllningarna i Sollefteå: "Häftig upplevelse"