Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektiva Timrå satte chanserna

Först två förluster.
Därefter två raka vinster.
Nykomlingen IFK Timrå är nu definitivt inne i trean efter stabila 2–0 mot Falun.
– Absolut, vi är ett så pass bra lag att vi hör hemma i den här serien, säger 1–0-målskytten Victor Selander.

Annons

Efter ett omtag på två år i fyran är IFK Timrå åter tillbaka i trean. Men serien kunde ha börjat bättre, efter två omgångar hade det fortfarande inte blivit några poäng.

Men därefter ståtar de blåvita med två raka segrar; först borta mot Korsnäs och nu "hemma" på Västhagen mot Falu FK.

Det var kanske inte den vackraste av fotbollsmatcher men fotboll går ut på att göra mål – och det var vad Timrå gjorde.

Två stycken.

På, snällt räknat, fyra målchanser.

– Vi pratade om det även innan matchen mot Korsnäs; att vi skulle lämna över bollinitiativet, det är helt okej för oss om vi får matchen dit vi vill Det var likadant nu, vi visste att Falun är ett bra lag, säger Timrås tränare Stefan Lindqvist.

Falun vann följaktligen också bollinnehavet klart på poäng. Men när det gäller antalet gjorda mål var det IFK Timrå som var klart vassast.

I matchminut 22 kom ettan då Victor Selander nådde högst på en hörna och knoppade in bollen.

På Timrås första riktiga målchans i matchen.

– Det var en perfekt slagen hörna som jag kom högst på. Vi kändes över huvud taget väldigt effektiva i dag, säger Victor Selander.

Gästerna från Falun, som i fjol spelade i division II, hade som sagt en hel del boll. Men utan att skapa de riktigt heta chanserna.

Med kvarten kvar kom dock den stora chansen.

Men Joel Nilsson i Timråburen kom ut och styrde undan den helt friställde Faluspelarens skott till hörna.

Minuten efter det rann Andreas Ejerås igenom och gjorde 2–0 för IFK Timrå.

– Vi har också pratat om att vi ska tänka lite mer där ute, vi kan inte bara hålla på slå långbollar på Wallerstedt (Jonas) hela tiden, även om han naturligtvis är riktigt bra. Vi uppträder också lite mer moget i anfallsspelet i dag, säger Stefan Lindqvist.

Fyra målchanser gav två mål som gav tre nya poäng för nykomlingen IFK Timrå som därmed tar ett rejält skutt upp i tabellen mot en mittenplacering.

– Det är där vi ska vara, vi har ett så pass bra lag. Vi har sagt att vi till att börja med ska vara bäst av nykomlingarna i serien och jag tycker absolut att vi ska kunna hamna på den övre halvan i tabellen, säger Victor Selander.

En av de två målskyttarna i effektiva Timrå.