Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektivt HV 71 besegrade Djurgården

Lite snabbare, lite smartare och lite effektivare.
Små, men viktiga detaljer i ishockey, och helt avgörande när HV 71 vann borta mot Djurgården med 5–1.

Det mesta har gått HV 71:s väg under november. Nio matcher utan förlust har gett laget självförtroende – och viktiga poäng i den jämna elitserien.

– Ingen större hockeymatch kanske, det var väldigt viktiga poäng att spela om för båda lagen och det var lite ängsligt. Men alla bidrar med sitt i vårat lag och så har vi Andreas Andersson i målet, han var jäkligt bra i dag, sade HV:s assisterande tränaren Thomas Ljungbergh.

Djurgården är däremot inne i en djup svacka. Bara två trepoängare på de 15 senaste matcherna och laget ligger fortfarande näst sist.

Dif sköt hela 41 skott mot Andreas Andersson i HV-målet men lyckades bara få in enda puck. Dessutom var det misstänkt spark av Niklas Anger och domaren Sören Persson fick ta hjälp av videokameran innan han godkände målet som betydde 1–2.

– Vi bränner ofantligt många lägen och det är förstås inte bra. Vi behöver någon som kliver fram och sätter ett par puckar, sade Dif:s tränare Tomas Pontén.

HV 71 hade en märklig svit med fem raka oavgjorda matcher innan lördagens seger mot Djurgården. Laget hade dessutom tagit poäng i åtta matcher i rad, senaste förlusten kom den 30 oktober borta mot Skellefteå.

HV 71 var synnerligen effektivt och gjorde fem mål på 25 skott. 1–0 kom efter 7.45 i den första perioden när Andreas Falk sköt direkt efter en perfekt passning av Björn Melin.

Jönköpingslaget är bäst i elitserien i powerplay. När man fick chansen efter 12.50 tog det bara en minut innan lampan tändes bakom Gustav Wesslau i hemmamålet. Martin Thörnberg styrde snyggt in en passning från Pasi Puistola. Även det avgörande 3–1-målet kom i powerplay på ett hårt slagskott från blålinjen av backen David Petrasek.

Duktige Andreas Falk gjorde sitt andra mål när han satte 4–1 efter 14.35 i slutperioden. Det såg inte helt otagbart för Wesslau.

Yared Hagos i HV fick fem minuter för en ful bentackling i slutet av matchen och Dif tog ut målvakten för att spela sex mot fyra. Men då kunde Jukka Voutilainen göra 5–1 i tom målbur.

Tränarpar Mikael Johansson & Tomas Pontén har ett tufft jobb framför sig att ljuta mod och självförtroende i ett sargat Djurgården lag.

För SM-finalisten HV 71 går det betydligt lättare och snart börjar man också få igen ett par skadade spelare.