Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter 26 år – nu stängs butiken i Fränsta: "Det har varit lärorikt och roligt"

Efter 26 års verksamhet, stänger klädaffären Midwear i Fränsta sina dörrarna.
– Jag har haft den till salu sedan januari, men inte en enda har visat intresse, säger Kristin Edfeldt lite uppgivet.

Fränstaborna har i över 25 år kunnat köpa kläder i det vackra trähuset i centrala Fränsta. Nu är sagan slut, i morgon lördag är sista dagen som butiken har öppet.

Läs mer: Butiken i Fränsta till salu på Blocket

– Det är trist så klart, det blir tuffare och tuffare och det har varit svårt med lönsamheten. Jag hade två val, satsa eller lägga ner. Om jag skulle satsa skulle det behövas en rejäl satsning med bredare sortiment, men då behövs pengar och ork. Gnistan finns inte riktigt längre så jag beslutade mig för att lägga ner, säger Kristin Edfeldt, ägare av butiken.

Kristin är den tredje ägaren av butiken som har funnits sedan 1990. När hon tog över kunde hon efter ett år ha en halvtidsanställd, men de senaste åren har hon jobbat ensam, sex dagar i veckan. En veckas semester är den enda ledighet hon haft i sommar.

– Det känns tråkigt att var den som lägger ner, men det går inte runt. Och det går inte jämföra med 1990, då varken näthandeln eller Birsta köpcentrum fanns, säger hon.

Läs också: Midwears satsning på bredare sortiment slog väl ut (2007)

Kristin Edfeldt känner nu att hon har provat på egenföretagandets för- och nackdelar. Nu vill hon ha en anställning.

– Det har varit lärorikt och roligt, jag ångrar inget. Nu får vi se vilka dörrar som öppnas, främst av allt längtar jag efter att ha arbetskamrater igen. Och fem veckors semester, avslutar Kristin Edfeldt.