Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter 26 matcher från start – Björkander om första bänkningen: "Fått en förklaring"

26 raka matcher från start blev inte 27.
Förlusten mot Elfsborg fick Eric Björkander se från bänken.
– Vi har många duktiga mittbackar att välja mellan och Björkander har haft lite småskador och inte tränat för fullt, säger Joel Cedergren.
– Jag har fått en förklaring och det är ingen stor grej, säger Björkander.

Mot Elfsborg var det backtrion Marcus Danielson, Carlos Moros Gracia och Noah Sonko Sundberg som fick chansen i startelvan.

För Eric Björkander blev det första matchen den här säsongen utanför planen.

– Det är klart att det är tråkigt att inte spela. Jag vill spela alla matcher, men det vill alla andra också. Vi har många duktiga spelare i truppen och Joel tar ut det laget han anser bäst för dagen, säger Björkander.

– Jag och Joel har pratat om det och jag har fått en förklaring. Vad som sades vill jag inte gå in på.

21-åringen med nummer fem på ryggen har fått sitt genombrott i Allsvenskan den här säsongen. Förr året blev det bara fyra matcher, inför söndagens omgång hade han spelat samtliga 26.

– Överlag tycker jag att det har känts bra. Jag har fått spela väldigt mycket och fått stort förtroende från tränarna. Det är jag tacksam över och jag har utvecklats väldigt mycket på många sätt.

Tränaren Joel Cedergren:

– Först och främst har Björkander haft en imponerande säsong. Vi är otroligt nöjda med de framsteg och den säsong han har gjort. Sedan har vi många duktiga mittbackar vi ska välja mellan just nu och vi tror att det här var det bästa för dagen.

För Plus-kunder: Så betygsätts spelarna i GIF Sundsvall efter tunga förlusten mot Elfsborg

För Plus-kunder: GIF-tränaren efter mardrömsavslutningen mot Elfsborg: "Det känns skit"

Eric Björkander har haft problem med smärtor i bålen och ned mot ljumsken den senaste tiden.

– Jag tränade inte i början på veckan och har känt av det hela veckan nu. Jag är inte helt hundra fysiskt, men jag hoppas att det inte ska vara för långvarigt och att jag kan känna mig helt hundra så snart som möjligt, säger Björkander.

Ingen större undersökning är inplanerad och Björkander hade kunnat spela redan under söndagen om han blivit uttagen.

– Jag har inte tänkt längre än att det aldrig är kul när man känner att det inte står rätt till. Förhoppningsvis ska det vara så långvarigt, även om jag inte haft någon sådan här känning förut.

Han tillägger:

– Det är full fokus på att komma tillbaka i elvan, det är bara att köra de sista matcherna. Vi ska klara ut detta.