Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter alla konflikter – nu är Berghs bojkott av Åbytravet över

Travtränarna Robert Bergh och Joakim Lövgren kommer att tävla på Åby igen.
Efter ett möte mellan Travtränarnas riksförbund, Åbytravet och representanter från Jordbruksverket har parterna hittat en lösning på den infekterande konflikten.

Bergh och Lövgren har vägrat att tävla på banan sedan i somras efter att de båda blivit polisanmälda av banveterinären. Nu ser dock situationen ut att ha fått en lösning.

Samtliga banveterinärer är anställda av Jordbruksverket. Deras uppgift är att se till att djurskyddet följs vid varje tävlingstillfälle. Det tränarna reagerat på är att bedömningen inte varit likadan på alla travbanor. Vilket det ska bli ändring på nu och banveterinärernas tjänsteinstruktioner ska förtydligas, bland annat med att överträdelser av djurskyddslagstiftningen ska anmälas till länsstyrelsen i berört län för vidare handläggning.

Läs också: Travprofilen Robert Bergh missnöjd med banveterinär – bojkottar sin hemmabana: "Situationen är inte alls bra"

I och med det svaret anser Joakim Lövgren och Robert Bergh att de uppnått syftet med bojkotten och överlåter frågan till travtränarnas riksförbund att följa tillämpningen av instruktionerna.

"Vi i Travtränarnas riksförbund meddelar att vi är nöjda med de svar vi mottagit från Jordbruksverket och har rekommenderat våra medlemmar som bojkottat banan att avsluta dessa. Travtränarnas riksförbund kommer mycket noga följa tillämpningen av Jordbruksverkets tjänsteinstruktioner", säger Jan Halberg, ordförande i Travtränarnas riksförbund, i ett pressmeddelande.

Läs också: Stjärntränaren Robert Bergh uppmanar fler att bojkotta Åby: "Vill sluta upp för travets skull"