Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter allvarliga olyckan – nu ska Trafikverket titta närmare på korsningen i Ljungaverk

Efter olyckan på E14 vid Ljungaverk där två lastbilar krockade för en vecka sedan, har kritik från yrkeschaufförer framförts mot att skyltarna i korsningen skymmer sikten.
– Jag har själv inte hört om något problem med påbudsmärken tidigare, säger Anna Bengtsson.

Anna Bengtsson är trafikingenjör på Trafikverket. Hon har inte sett ST:s TV-klipp med chauffören som demonstrerar hur det ser ut i korsningen, men tar frågan på största allvar.

Läs också: Två lastbilar i trafikolycka på E14

Läs också: Chauffören om skyltarna som skymmer sikten

– Jag har inte hört om något sådant. Skyltarna är i standardstorlek och sitter på en standardhöjd. Det är ju viktigt att skylten är tillräckligt stor så att trafikanterna ser ordentligt. Annars kan det bli att de kör på fel sida, säger hon.

Att hålla hastigheten vid korsningarna är något hon tycker är viktigt. Lastbilar får köra max 80 kilometer i timmen, något hon tror kommer att regleras med de nya fartkamerorna i korsningarna.

– Vi får titta på det här för att se vad som skiljer den här korsningen från andra. Man avviker bara från standarden vid särskilda skäl, men man kanske kan titta på att flytta skyltarna lite i sidled, säger Anna Bengtsson.

Läs också: Räddningsledaren hyllar trafikanterna