Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter anklagelsen om krogfusk – Selling får inte fortsätta som vd för bolaget

Hans Selling, tidigare vd för Mitthem, får inte förlängt förordnande som vd för det kommunala bolaget Rodret i Örnsköldsvik.
– Styrelsen måste känna att man har fullt förtroende för vd:n, säger kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S).

Hans Sellings förordnande som vd för Örnsköldsviks kommuns moderbolag Rodret går ut vid årsskiftet. I väntan på att en ny vd ska utses går kommundirektören Magnus Haglund in som tillförordnad vd för bolaget.

– Vi känner att vi behöver få en annan på den posten just nu, säger Glenn Nordlund.

Har det nåt att göra med att Selling hamnade i blåsväder i samband med en krognota tidigare i höstas?

– Det finns med i den bakgrunden. Styrelsen hade som alternativ att förlänga eller se sig om efter en annan tillfällig lösning. Ord står mot ord, det gick inte att bevisa fullt ut, men styrelsen kände att det rätta var att tillförordna Magnus.

Hans Selling fick 2012 ett treårigt förordnande som vd för Rodret. Förordnandes skulle ha gått ut i somras, men förlängdes i våras. Enligt Glenn Nordlund fanns det redan ett beslut om att förordnandet skulle gå ut vid årsskiftet.

– Vi har redan tidigare fattat beslut om att sätta i gång en rekryteringsprocess om ny vd. Det finns ett sånt beslut redan, säger Glenn Nordlund.

Han har förhoppningen att en ny vd ska vara på plats någon gång under våren.

Vad är det för person och kompetens ni söker?

– En vd för vår koncern, som också har ett gott samarbete med kommunen men också med näringslivet i övrigt, säger Glenn Nordlund (S).

Magnus Haglund säger att han inte är inblandad i rekryteringsprocessen.

– Jag fick en förfrågan om jag kunde gå in som tillförordnad i väntan på att rekryteringsprocessen är klar, och det sa jag ja till, säger Magnus Haglund.

När vi når Hans Selling menar han att det tidigare blåsvädret inte har något med saken att göra.

– Det är ingenting som jag känner till. Det jag vet är att man gått igenom alla mina åtaganden, reseräkningar, representation och fakturor, och att det inte finns något att anmärka på, säger han.

Vad tänker du när de säger att de har ett behov av någon ny?

– Jag kan inte säga mer än att jag genomfört de åtaganden jag hade. Jag känner mig ganska nöjd.

Vi skrev i november om hans nya jobb. Selling tar över som tillförordnad vd för Övikshem.

– Jag kan ju inte ha två jobb. Jag kan inte vara vd på två olika ställen. Jag skulle göra det här i tre år och i våras ville de att jag skulle köra på ett halvår extra. Nu är den tiden slut och jag har klart med ett nytt jobb.