Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter beskedet att akuten i Sollefteå kan stängas – kommunledningen kräver svar

För en vecka sedan bekräftades nyheten att landstinget hade långt gångna planer på att stänga akutmottagningen för kirurgi- och ortopedi i Sollefteå över sommaren.
Det fick kommunledningen i Sollefteå att agera direkt:

– Vi bad om en träff snarast och i morgon tisdag ska vi få en information i kommunstyrelsen av tjänstemän från landstinget. Vi vill ha svar på alla rykten och veta vad som egentligen är på gång i det korta perspektivet, säger kommunalrådet Elisabeth Lassen (S) i Sollefteå.

Förvaltningschefen för specialistvården Nina Fållbäck Svensson samt klinikcheferna Leif Israelsson och Johan Nilsson sa vid ett möte på Sollefteå sjukhus att de hade problem att klara bemanningen över sommaren på akutmottagningen för kirurg- och ortopedi.

Läs också: Vi har hört det där om "svårrekryterat" förr...

Beskedet kom som en blixt från en klar himmel för personalen i Sollefteå och föranledde mycket upprörda känslor över hur det här hade hanterats.

Även kommunledningen i Sollefteå med Elisabeth Lassen i spetsen ställde sig frågande och därför bad de omgående att bli informerade om vad som gäller:

– Det här är ju någonting som i allra högsta grad påverkar kommuninnevånarna och nu vill vi veta vad som gäller, fortsätter Elisabeth Lassen.

Läs också: Miljöpartiet: "Ingenting är utlovat eller klart i BB-frågan"

Efter att kommunledningen tog kontakt med berörda på landstinget har personalen vid Sollefteå sjukhus själva agerat. De har tagit fram en färdig plan över hur de ska kunna lösa bemanningen så att akuten kan behålla samma servicegrad över sommaren som de har i dag.

– Jag tycker det är fantastiskt. De har med sin plan visat att det går att lösa och jag förstår faktiskt inte varför länsklinikcheferna inte lyckats.

– Men nu förväntar jag mig att vi får ett besked om att det här blir löst genom att det finns en färdig plan, avrundar Elisabeth Lassen.

Här hittar du allt om landstinget