Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter biljakten i Birsta – polisen berättar om vansinnesfärden: "Utsatte trafikanter för livsfara"

En man och en kvinna greps under tisdagsförmiddagen efter en biljakt i Sundsvall. Polisen berättar nu att de misstänkta försökte preja polisen av vägen under jakten.
– De utsatte andra trafikanter för livsfara. Som tur är blev ingen skadad, säger Jonas Passbo, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Under tisdagsförmiddagen skedde en stor polisinsats i Birsta, där två personer greps och sedan anhölls.

Polisen var länge förtegen om insatsen, men under tisdagskvällen kunde de berätta mer. Jonas Passbo berättar att polisen stannade en bil på Bågevägen i Bosvedjan, då polispatrullen misstänkte att föraren var påverkad.

– Bilen stannar och när polispatrullen gått ur sin bil kör den andra bilen iväg. Polisen följde efter och föraren av bilen har vid flera tillfällen försökt preja polisen av vägen. Bilen har också bromsat in kraftigt med polisbilen precis bakom, säger Jonas Passbo.

På Fillanvägen i Sundsbruk kände polispatrullen att deras bil var så pass skadad att de inte kunde köra vidare och de stannade därför.

– Den misstänkte fortsatte att köra iväg och på sättet som han körde på utsatte han andra trafikanter för livsfara. Som tur är blev ingen skadad, säger Jonas Passbo.

Han säger att så som bilen körde, var den enkel att hitta med hjälp från allmänheten. I Birsta kunde alltså sedan två personer gripas, föraren, en man i 45-årsåldern, och passageraren, en kvinna i 35-årsåldern.

– En var kvar i bilen och den andra sprang iväg. Men vi hade hundpatrull på plats och det tog inte lång tid innan vi fångade in alla, säger Jonas Passbo.

Ett vittne som ST har pratat med säger att han såg gripandet.

– Det var värsta dramat här. Jag såg att polisen slet ut en person från en bil på parkeringen och han hamnade på magen med handklovar på, säger vittnet.

Mannen misstänkts nu för försök till grov misshandel och för grov vårdslöshet i trafik. Kvinnan misstänks för försök till våld mot tjänsteman då hon ska ha gett sig på en av poliserna.