Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter branden: Hyddans kafé fortsatt stängt – öppnar hembageri i stället

Efter branden i fjol fick makarna Bäckström tänka om. De kommer inte driva vidare Hyddans kafé och konditori på Tynderö – i stället startar de bageri hemma på gården.
– Förhoppningen är att kunna öppna till morsdag, säger Ann-Margret Bäckström.

Annons

I slutet av juli utbröt en brand i Hyddans kafé på Tynderö. Räddningstjänsten fick rycka ut till platsen två gånger då branden tog sig igen och orsakade stora skador på lokalen.

Läs också: Brand bröt ut i Hyddans kafé

Makarna Ann-Margret och Martin Bäckström bestämde sig för att bomma igen kaféet för säsongen med en förhoppning om att kunna öppna igen i november.

– Planen var ju hela tiden att vi skulle öppna igen men det tog så lång tid att få i ordning lokalen att vi missade för mycket när vi inte kunde öppna då. Eftersom det var så osäkert när det skulle vara färdigt sa vi upp hyreskontraktet, det är synd för det är ju ett mysigt ställe, berättar Ann-Margret.

Läs också: Startade konditori på Tynderö

Men trots att de lagt ner kaféet kommer de ändå att sälja fikabröd i sommar, men nu som ett bageri.

– När vi insåg att det var ovisst när vi skulle kunna öppna Hyddan igen började vi fundera på vad vi kunde göra i stället. Så vi bestämde oss för att starta ett bageri hemma på gården som vi kan ha öppet året runt.

Just nu pågår arbetet för fullt med att renovera den 75 kvadratmeter stora lokalen på gården för att den ska fungera som ett bageri. De kommer att erbjuda samma sortiment som tidigare men nu kommer de inte bara att ha öppet under sommaren.

– Det kommer nog att bli jättebra när det är färdigt. Förhoppningen är att kunna öppna till morsdag, men inget är skrivet i sten. Det krävs en ordentlig renovering för att allt ska bli bra.

Vad det nya bageriet kommer att heta har de inte riktigt bestämt än.

– Bäckströms hembageri kanske, sedan får vi kanske vi får skriva "före detta Hyddan" under så att folk förstår att det finns en koppling, säger Ann-Margret.