Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter CAS dom– Haag hoppas kunna träna med Johaug

För knappt en månad sedan fick Therese Johaug sin dom och 18 månaders avstängning och ett missat OS var därmed fastställt. Någon som skulle kunna tänka sig att träna med Therese Johaug är svenskan Anna Haag. – Om Therese frågade om jag ville komma och träna med henne skulle jag göra det, säger Haag till SportExpressen.

Domen kom och beskedet om att Therese Johaug missade OS slog hårt mot norskan, som under en presskonferens samma dag som beskedet gavs, grät.

Men i Skidsverige var de flesta överens om att domen var rättvis.

– Jag lider jättemycket med Therese som person, men jag kan ändå respektera och ta till mig Cas beslut, säger Stina Nilsson till SportExpressen under det landslagsläger som just nu pågår i Frankrike.

Även Anna Haag säger att hon tycker det är skönt att det hela fått ett slut i och med domen.

Förra veckan utlöstes en del kritik mot Marit Björgen, som då ställde upp i ett sponsorsamarbete tillsammans med Therese Johaug.

När Anna Haag får frågan av SportExpressen om hon skulle kunna ställa upp på något liknande vill hon inte svara på det, då hon anser att det är att ta för mycket ställning.

Däremot öppnar hon för att träna tillsammans med Johaug.

– Om Therese frågade om jag ville komma och träna med henne skulle jag göra det, säger Haag till SportExpressen.

SportExpressen: Okej. Kommer ni att göra det?

– Det hoppas jag att göra vid något tillfälle. Men vi har inget inplanerat just nu.

Läs också: Skidlandslaget på läger i Frankrike – då imponerar Anna Haag: "Hon ser stark ut"

För Plus-kunder: Skidparet Haag och Jönsson siktar mot OS – berättar om framtidsplanerna: "Väldigt svårt att se mig själv sluta"

Läs också: Straffet höjs – Therese Johaug missar OS: "Känner mig orättvist behandlad"