Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Dannes poolhistoria – nu påbörjas nytt projekt för att hjälpa utsatta barn och ungdomar

En hjälpande hand, fast på hjul. Det är en idé Göran Melins insamlingsstiftelse nu fått efter det lyckade projektet med Dannes pool.

En fullutrustad mobil manskapsbod. Med alla tänkbara verkyg. Det är drömmen för GMIS, Göran Melins insamlingsstiftelse. Inspirationen kommer efter den stora uppslutningen med folk som hjälpt till att bygga autistiske Danne Engströms nya pool.

Läs mer: Autistiske Danne får inte bada – någon skär upp familjens pool

Många frivilliga som hjälpt till med poolen sa tidigt att de tyckte att det var så kul att få hjälpa att de ville vara med även på nästa projekt.

– Folk är fantastiska, i facebookgruppen Dannes pool så finns så många goda krafter och ett stort nätverk av människor som vill hjälpa. Den gruppen behåller vi nu för framtida projekt, säger Fredrik Hallstensson, ordförande i GMIS, Göran Melins insamlingsstiftelse.

Läs också: Danne sponsras med en stålpool: "Nu söker vi bara folk som vill hjälpa till"

Idén om en mobil manskapsbod kläcktes efter att de insåg hur mycket redskap de fått i hop vid poolbygget. Tanken är att en manskapsbod ska utrustas med allt som behövs för ett projekt.

– Vi vet att tiden ofta är en viktig faktor. När någon behöver hjälp så ska det ske snabbt. Med en manskapsbod på hjul kan vi snabbt vara på plats och inleda arbetet, säger han.

Vad det kan handla om för framtida projekt är oklart än. Men det måste rymmas inom GMIS målgrupp, som är utsatta barn och ungdomar. Tidigare har GMIS tillexempel hjälpt till att bygga en handikapphiss till en pojke som inte fick komma ut.

Än har GMIS inte hittat någon lämplig manskapsbod, men Fredrik Hallstensson söker med ljus och lykta på olika köp- och säljsajter. Drömmen är en vit manskapsbod.

– Ja då kan vi ha GMIS logga och så kan företag som vill hjälpa till få ha med sin logga på vagnen. Då kan vi besöka mässor och folk kan då få skriva upp sig om de vill hjälpa till med nästa projekt, säger Fredrik Hallstensson.

Läs också: Poolen snart färdig – se Dannes totala glädjeyra

Nu går poolprojektet in på upploppet hos Danne Engström. Just nu bygger dom frivilliga ett pooldäck där möbler ska stå och en ramp så att Dannes kompisar som sitter i rullstol också ska kunna bada.

På fredag är det officiell invigning.