Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter de anlagda bränderna i centrala Sundsvall – fyra personer anhållna

Under natten mot fredag brann det på flera ställen i närheten av Sallyhill i Sundsvall.
Tidigt misstänkte man att det fanns ett samband mellan bränderna – och fyra misstänkta personer greps i närheten av platsen.

Personerna greps vid fyra-tiden på fredagsmorgonen vid Bergsgatan i närheten av de platser där det har brunnit under natten.

Vid 22-tiden brann det i en mindre byggnad vid Midälvaplan. Kort därefter brann det i ytterligare en byggnad i närheten.

Vid tre-tiden på natten till fredag blev en bil på Sallyhillsvägen helt utbränd efter en brand.

Även en fristående bod med sopor vid Bergsgatan/Högbergsgatan fattade eld vid tre-tiden på natten. Även den här branden tros vara anlagd.

– Sedan har man kunnat fastställa att det finns misstankar om att de varit på platsen. På två av ställena har man kunnat fastställa det genom att man har hittat avtryck från deras skor i snön, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Enligt honom har man kunnat knyta personerna åtminstone till bränderna på Hårdvallsgatan och Sallyhillsvägen. Personerna misstänks ha anlagt bränderna.

– Personerna verkar ha varit i området och det ena gav det andra, säger Stefan Sundberg.

Tre män och en kvinna i 20-årsåldern greps misstänkta för grov skadegörelse genom brand.

Vad händer nu?

– Man ska hålla ett första förhör med dem och sedan får åklagare ta ställning till om det finns skäl att anhålla dem, säger Stefan Sundberg.

Senare på eftermiddagen hade man hållit förhör med de fyra personerna.

– Alla fyra är nu anhållna misstänkta för grov skadegörelse, säger Stefan Sundberg.