Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter degraderingen – nu lämnar Anders Nilsson Kif Örebro: ”Självklart tråkigt”

Anders Nilsson har gjort sitt som klubbchef i Kif Örebro.
På torsdagen blev det officiellt att han kliver av uppdraget.
– Vi tycker självklart att det är tråkigt att Anders väljer att kliva av, samtidigt som vi är glada över att han fortsätter engagera sig ideellt i föreningen, säger ordföranden Charlotta Nordenberg i ett pressmeddelande.

Anders Nilsson blev klar som ny klubbchef för två år sedan och började sin nya tjänst i april 2016. Det blev ett tufft första år där klubben dock kunde klara det damallsvenska kontraktet.

Det andra året blev ännu tuffare och det slutade med degradering till elitettan. Nu står det klart att Nilsson väljer att hoppa av uppdraget som klubbchef.

LÄS OCKSÅ (PLUS): Klubbchefen lämnar Kif Örebro – men ny tillsätts trots krisen: "Kan inte demontera föreningen"

Sundsvallsbördige Nilsson kommer dock fortsätta sin tjänst ett tag till inför säsongen 2018 och kommer därefter att engagera sig ideellt för klubben

– Anders har gjort ett stort jobb sedan han kom till oss. Mycket har handlat om att fortsätta professionalisera det arbete som kansliet gjort och gör. Vi tycker självklart att det är tråkigt att Anders väljer att kliva av, samtidigt som vi är glada över att han fortsätter engagera sig ideellt i föreningen, säger Charlotta Nordenberg, ordförande i KIF Örebro i ett pressmeddelande.

Rollen som klubbchef letar klubben en ersättare till med målet att ta sig tillbaka till damallsvenskan.

– Vi söker en klubbchef som ska fortsätta arbetet med att driva damfotbollen i allmänhet och klubben i synnerhet framåt. Den nya klubbchefen kommer vara ansiktet utåt i form av marknadsarbete, försäljning gentemot sponsorer, CSR-arbete, samt leda föreningens övergripande verksamhetsarbete, säger Nordenberg.

LÄS OCKSÅ: Anfallaren förlänger med Kif Örebro: "Vill bidra till att vi tar oss tillbaka till allsvenskan"