Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter den svåra hösten – så ser Dragons coach på framtiden

Det har varit en turbulent höst och vinter för Sundsvall Dragons.
Men inför derbyt mot Jämtland Basket är det lugnt. Nu berättar coachen om läget inför slutspelet – och hans framtid i klubben.

Det har varit tunga kronofogdsskulder, obetalda domaravgifter och indragna spelarlicenser. Sundsvalls Dragons säsong har präglats av ett svårt ekonomiskt läge. Det svåraste på länge.

Och om man blickar framåt till nästa säsong finns ett frågetecken. Kommer Tommie Hansson coacha laget under nästa säsong?

– Jag har ett kontrakt som över nästa år som båda parter kan bryta, men det är inget som är i fokus för mig att tänka på alls. Nu är det ett par matcher kvar och sedan väntar ett slutspel. Efter det får jag sätta mig ner med Sundsvall Dragons och familj och vänner och komma fram till vad som blir bäst, säger Tommie Hansson.

Läs också: Anders Jansson talar ut om krisen i Dragons: "Det blev skit och tråkigt"

Men innan nästa säsong väntar ett slutspel. Och dessförinnan en handfull matcher till innan slutspelet drar i gång. Närmast väntar ett derby mot Jämtland Basket. En match som Dragons kan spela med lugn och ro. Laget är ju nämligen redan klart för slutspel. Något som motståndet inte är.

– Det är väl både positivt och negativt egentligen. Å ena sidan kan vi gå in utan press och spela bra basket. Men å andra sidan är risken att vi blir för loja. Det gäller att hitta rätt anpassningsläge helt enkelt, säger Tommie Hansson.

Samtidigt säger han att all press ligger på Jämtland som krigar för att ta sig till årets slutspel.

– De har all press i världen. Vinner de inte tror jag att det är kört. Och det är klart att det kommer att påverka dem till att verkligen gå all in i matchen, säger han.

Läs också: Lagkaptenen om den pressade situationen i Dragons: "Påverkas så klart"

Dragons har börjat fila på slutspelsspelet och kommer presentera nya bitar i spelsättet. Men det är inget som publiken kommer att få se mot Jämtland.

– Nej, det håller vi nog på lite. Men det är möjligt att vi gör det i de sista matcherna nu inför slutspelet, säger Tommie Hansson.

Den senaste tiden har varit turbulent för klubben som har dragits – och fortfarande dras med – stora ekonomiska problem. Men att laget kan ta det relativt lugnt de kommande matcherna inför slutspelet, tycker coachen är skönt.

– Vi har gjort det bra hela säsongen utifrån förutsättningarna och nu är det skönt med lite lugn och ro, säger han.

Läs också: Sundsvall Dragons i ekonomiska problem – här är kommunens besked om marknadsföringsavtalet