Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter drömkontraktet – Forsberg i landslagets lönetopp: "Inte pengarna som är det viktiga"

I januari skrev Emil Forsberg på ett nytt drömkontrakt med RB Leipzig. Nu visar Expressens sammanställning av landslagstjärnornas löner att Sundsvallssonen är den näst bäst betalda spelaren i laget med sina 40 miljoner kronor.
– Det är inte pengarna som är det viktiga för mig, säger Forsberg till Expressen.

I veckan är landslaget samlade i Stockholm inför lördagens VM-kval mot Luxemburg. Under gårdagen fick Emil Forsberg stora rubriker efter att han kritiserat sin gamla klubb GIF Sundsvall för att inte ha förvarnat honom om att de tänkte gå ut med att de ville ha honom som "pant" för att lösa sin ekonomiska kris.

– I Tyskland har jag fått stå till svars för det här, sa han till ST-Sporten.

Giffarna syftade på att de vid en framtida försäljning skulle få in pengarna de behövde, men klarde sig tillslut ur den akuta krisen när sponsorer klev in och lånade ut fem miljoner kronor.

Att det finns pengar att hämta hem för klubben är det dock ingen tvekan om. I Expressens sammanställning över spelarnas löner står det klart att Forsberg, som uppges ha en lön på 40 miljoner kronor, är landslagets näst bäst betalda spelare. Överst på listan hamnar Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf med sina 50 miljoner kronor och sämst betald är Östersunds Ken Sema med 700 000 kronor.

Läs även: Emil Forsberg om lyxgåvan till stöttepelaren: "Har tagit mig från lilla Sundsvall"

För Plus-kunder: Emil Forsberg talar ut om relationen med GIF Sundsvall: "Har fått stå till svars för det här"