Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter en lång karriär slutar hockeyprofilen Eric Moe: "Motivationen finns inte där"

Nu har Sundsvallsbacken Eric Moe beslutat sig för att lägga av. Efter flera år som hockeyspelare är det dags att lägga skridskorna på hyllan.
– Det har varit mycket funderingar fram och tillbaka, men det är motivationen som inte riktigt finns där, säger Eric Moe.

Under torsdagen avslöjade Eric Moe att han lägger ner sin hockeykarriär. Han har haft en lång karriär. Spelat både för Timrå IK, Leksand och nu senast i Sundsvall Hockey.

Men nu är det över och dags för nya utmaningar.

– Det känns inte rättvist mot mig själv och inte mot Sundsvall som klubb att fortsätta. Jag har valt att vända blad, och se vart den här vägen kan leda någonstans.

Men det är oklart vad som väntar för Moe.

– Nu är jag arbetslös, jag ska ut i arbetslivet och se vart det tar mig och det ska bli kul, säger han.

Att sluta efter att ha spelat hockey hela sitt liv väcker reaktioner.

– Det är klart att många tycker att det är tråkigt, det tycker jag också. Det är det jag gjort hela mitt liv. Men kan jag inte göra det helhjärtat, då är det ingen mening att jag håller på heller. Det är många som tyckt och frågat om jag inte ska fortsätta. Men det är så här det får bli och det känns bra, säger han.

Vad kommer du att sakna mest?

– Jag kommer att sakna gemenskapen, allt runt omkring och hettan som är på matcherna. Men framför allt grabbarna och den gemenskapen vi har, säger Eric Moe.