Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter en tids samarbete – innebandyföreningarna bildar ny förening med SSL som mål

Under tisdagen meddelade Ankarsviks BK och IBK Sundsvall att de efter det intensifierade samarbetet som beslutades om tidigare i år, från och med den 1 juli 2018 kommer att gå samman till en förening, och kommer då heta Sundsvall FBC.

Detta beslutades under ett extra årsmöte under gårdagen. Förutom Sundsvall FBC kommer även föreningarna Sundsvall FBC Ungdom samt Sundsvall FBC Utveckling finnas.

– Sundsvall FBC är den naturliga arenan för barn och ungdomar som vill spela innebandy i Sundsvall med omnejd. Målsättningen är att spela i SSL senast 2025 på såväl herr- som damsidan, säger Urban Johansson, ordförande i Ankarsvik BK i ett pressmeddelande.

– Vi har på kort tid lyckats etablera ett fantastiskt samarbetsklimat med Ankarsvik. Med över 600 licensierade spelare seglar vi nu upp som en av Sveriges största föreningar säger Håkan Nilsson, IBK Sundsvall.

Läs också: Innebandyklubbar i Sundsvall utökar samarbetet: "Huvudfokus är barn och ungdomar"

För Plus-kunder: Innebandyklubbar vill gräva ned stridsyxan och gå ihop – målet är spel på högsta nivå