Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter fenomenala segern: André Myhrer slog Stenmarks rekord

Det har gått upp och ner för André Myhrer den här säsongen, men mest uppåt på sistone. I sista tävlingen fick han äntligen stå längst upp på pallen - och då slog han Ingemar Stenmarks rekord.

Annons

André Myhrer blev, i och med vinsten i St Moritz på söndagen, den äldste svensk att vinna en alpin världscuptävling.

– Det är ju skitkul, det hade jag ingen aning om, säger Myhrer till SportExpressen.

Protokollet har sett bra ut de senaste veckorna och så kom till slut kronan på verket när Myhrer slog bland andra giganten Marcel Hirscher i herrarnas slalom på söndagen. 33-åringen, som i samma veva kunde berätta att han ska bli pappa igen, blev trea i Japan, tvåa i parallellslalomen på hemmaplan i Stockholm och fick alltså till slut också en förstaplats. Det var hans sjätte och den första på tre år.

– Jag hade gärna haft några till race som det känns nu. Men samtidigt är det jätteskönt att få den här avslutningen som ett kvitto och motivation inför sommarträningen, säger han till SportExpressen.

LÄS MER: Myhrers makalösa avslutning – slog till i säsongens sista slalom i St Moritz

Han känner att han har hittat rätt med utrustningen, åkningen och det mentala. De senaste pallplaceringarna har gett honom självförtroende och inte minst så tredjeplatsen i Japan. När han klev längst upp på pallen under den gassande solen i St Moritz var han dessutom 96 dagar äldre än Ingemar Stenmark när han tog sin sista världscupseger.

– Det är ju alltid något, säger Myhrer och skrattar.

I Åre förra året var det en besviken André Myhrer som mötte pressen efter ett misslyckat storslalomåk. Då pratade han i stundens hetta om att lägga ner, men han kom tillbaka och det finns ännu inga planer på att sluta.

– Jag är ju inte purung, men jag känner mig fortfarande som en 20-åring. Vad jag gör i framtiden beror på hur det känns i kroppen. Just nu känns det bra – och jag har inget bättre för mig, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Det hade varit kul att avsluta med VM i Åre 2019.

LÄS MER: "Jag ska bli pappa igen"

Men närmast är det annat som väntar. Han blir pappa för andra gången i april och sedan tidigare har han dottern Tove, snart tre år.

– När man har barn börjar man inse att det finns andra värden i livet. Skidåkningen blir inte lika allvarlig då och man kan slappna av lite mer, vilket jag tror är bra för huvudet i en tävlingssituation. Det har varit positivt för mig på det sättet.

– Sen är det mycket jobb, som alla vet. Det är tufft att kombinera en elitsatsning med att ha barn, men jag har en fantastisk fru som har fått dra ett tungt lass i och med att jag är borta mycket. Jag har haft tur som har en fru som har supportat mig till hundra procent, säger André Myhrer.