Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter förlusten – GIF får vänta på att säkra allsvenska kontraktet

Hemmastarka Häcken var omutliga.
Efter 3–1 står det nu klart att GIF Sundsvall får vänta minst till på söndag med att säkra det allsvenska kontraktet för nästa år.

Annons

Häcken har vunnit fem, spelat två oavgjorda och förlorat noll matcher på Bravida Arena. GIF Sundsvall behövde bli första laget att vinna på Hisingen om det skulle bli säkrat allsvenskt kontrakt.

Men Häcken startade med enormt bollinnehav och redan i minut tre fick Samuel Gustafsson en kanonträff, efter lite passivt försvar av Lars Krogh Gerson, och in i krysset bakom Lloyd Saxton som vikarierade i GIF-målet. Inte mycket att göra åt.

Läs också: Därför missade Naurin nyckelmötet med Häcken.

– Vi var inte riktitgt med. Det var en otroligt dålig inledning på matchen och vi tappar initiativet direkt, sa Roger Franzén till C More.

– Vi hade inte lämnat flygplanet när matchen började.

Men GIF Sundsvall tappade inte tålamodet utan samlade försvaret centralt mot Häckens enorma possession-spel och fortsatte att vänta på att göteborgarna skulle spela ifrån sig bollen.

Mittbacksparet Joakim Nilsson och Marcus Danielson spelade då nyckelroller i försvaret, men Franzén uttryckte sitt missnöje med Giffarnas presspel.

Då och då stack GIF Sundsvall fram i snabba attacker och i 37:e minuten hittade Sebastian Rajalakso fram till Pa Dibba som stod för en riktig klassaktion. Dibba skottfintade med vänsterfoten och la upp bollen perfekt för en högerträff. En högerträff som satt perfekt vid bortre stolpen och 1–1 var ett faktum.

Läs också: Så betygsattes Giffarna mot Häcken.

Giffarna inledde andra halvlek med betydligt mer boll och offensiv kreativitet. Men då kom en riktig kalldusch i stället.

Efter inspel från höger sköt Nasiru Mohammed mot Saxton i målet, som inte kund greppa bollen och den väldige nederländaren Michiel Hemmen var först på returen.

När GIF tryckte på för en kvittering så blev sedan Dardan Rexhepi fri med Lloyd Saxton och lobbade över honom till 3–1. Då var matchen definitivt avgjord och GIF Sundsvall får nu vänta minst till på söndag med att säkra det allsvenska kontraktet 2016.

– Vi hade en bra inledning på andra och hade möjlighet att göra två mål. Vi lyckades inte, men då hade det kunnat bli annorlunda, säger Franzén.

– Vi behöver en vinst till, förhoppningsvis tar vi den på söndag mot Helsingborg.

Noterbart är att Tommy Naurin lämnade återbud innan matchen med en ryggskada och att Joakim Nilsson klev av med en fotskada.