Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter förlusten mot Göteborg – ny drabbning för GIF på hemmaplan

GIF Sundsvall stod för en succéartad vårsäsong. Men omstarten i Göteborg förra omgången resulterade i en riktig kalldusch för norrlänningarna med en 1–4-förlust. Nu väntar Helsingborgs IF på hemmaplan.

De har haft en ljus vårsäsong och lovordats av många. GIF Sundsvall stod på en femteplats och tog poäng i nio av tolv matcher innan uppehållet. Men Giffarna fick en tuff omstart och hade bekymmer i försvarsspelet när de förlorade mot IFK Göteborg med 1–4 förra helgen.

– Vi hade ett tufft genrep mot blåvitt. Vi ska vinna matcher och göra bra prestationer, men man ska inte måla fan på väggen bara för att vi förlorat en match, säger Giffarnas lagkapten och målvakt Tommy Naurin.

Efter förlusten halkade Sundsvall ner tre placeringar i tabellen. Laget ligger just nu på åttonde plats med sina 19 poäng. Men statistiken vittnar om att konkurrerande lag ligger tätt bakom i tabellen.

De kommande fyra matcherna möter Giffarna tre lag som jagar dem i tabellen. Dagens motståndare Helsingborg står på 13:e plats med sina 15 poäng, fyra poäng upp till Giffarnas 19. Därefter väntar tabellelvan Djurgården som även dem står på 15 poäng och i början av augusti är det dags för bortaderbyt med Östersund som i nuläget har 18 poäng och ligger strax under Sundsvall i tabellen. Men efter 13 omgångar i serien, finns ingen oro för tabelläget hos Giffarna.

– Vi lägger ingen större vikt på tabellen utan fokuserar på den närmsta motståndaren och ser efter deras styrkor och svagheter i stället, säger GIF Sundsvalls tränare Roger Franzén.

I senaste bortamötet med IFK Göteborg drabbades Sundsvall av två skador. Robin Tranberg fick utgå med en ljumskskada efter att han fastnat i gräset och vridit kroppen. Även Pa Dibba ådrog sig en skada. Han stukade foten men kunde efter en stunds vård återigen beträda planen och fullfölja matchen. Men båda spelarna har tränat med laget under veckan och ses som spelklara mot Helsingborg.

– Vi har full trupp och Robin har kört på för fullt hela veckan så det är ingen fara, säger Roger Franzén.