Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter hjärnblödningen – då ska Erik Skoglund väckas ur koman: "Fortfarande allvarligt"

Boxningsstjärnan Erik Skoglund ligger fortfarande nedsövd efter sin hjärnoperation.
Planen är att läkarna ska försöka väcka 26-åringen ur den konstgjorda koman i början av nästa vecka.
– Eriks tillstånd är fortfarande allvarligt men stabilt, säger Team Sauerlands presschef Edward Roff.

Det var efter ett sparringpass hemma i Nyköping förra fredagen som Erik Skoglund, en av Sveriges främsta proffsboxare, kände sig illamående och fördes i ambulans till sjukhus.

Där blev 26-åringen nedsövd och genomgick en operation för en hjärnblödning. Efteråt försattes han av läkarna i medicinsk koma.

I ett pressutskick under torsdagen berättar nu Skoglunds tyska stall Team Sauerland att ett väckningsförsök ska göras i början på nästa vecka, om inget oförutsett händer innan dess.

– Vi vill tacka alla som har skickat stöttande meddelanden och vill även fortsättningsvis be alla att visa Erik och hans familj respekt under den här perioden, skriver de också i meddelandet.

Erik Skoglund förlorade i september sin första match som proffs och hade innan dess 26 raka segrar. Tanken var att han skulle gå en titelmatch mot britten Rocky Fielding i London den 17 december, men den fajten blev nyligen inställd i samband med att galans huvudnummer också ställdes in.

LÄS OCKSÅ

Boxningsstjärnan Erik Skoglund drabbad av hjärnblödning – försatt i koma

Efter Skoglunds hjärnblödning – Paolo Roberto slår fast: "Karriären är över"

► (+) Otto Wallin skärrad efter kompisen Skoglunds hjärnskada: "Hade kunnat vara jag"

The Mauler efter vännens hjärnblödning: "Man blir skrämd – så jävla tragiskt"