Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter hjärnskakningarna – Sebastian Lauritzen ställer in säsongen: "Jag måste tänka på min hälsa"

Under torsdagen meddelade Timrå IK i ett pressmeddelande att Sebastian Lauritzen ställer in säsongen 2017-18 efter problem med hjärnskakningar.

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Sebastian Lauritzen har genom åren haft problem med hjärnskakningar. När den sjunde hjärnskakningen nu drabbade honom inför säsongen blev han sjukskriven, missade premiären och har sedan dess varit borta.

För Plus-kunder: Lauritzen talar ut om mardrömsveckorna – och tuffa beslutet: "Min gräns är nådd"

För Plus-kunder: Vår expert analyserar beskedet – och sportchefen Kent Norberg gästar

Under torsdagen kom så beskedet. Sebastian Lauritzen väljer i samråd med läkarteamet och lagledningen att ställa in resterande del av säsongen 2017-18.

Åtgärden är en del i att förhindra fler hjärnskakningar.

– Jag har i samråd med Johnny och Kicki beslutat att jag inte kommer spela mer denna säsong. Dels beroende på hur jag mår nu och sen också risken med en åttonde hjärnskakning är helt enkelt för stor. Det är såklart jättetrist men jag måste tänka på min hälsa, säger Lauritzen i ett pressmeddelande.

Kent Norberg kommenterar också beslutet i pressmeddelandet.

– Detta är såklart väldigt tråkigt för både Lauritzen och Timrå IK att han blir borta hela säsongen men det viktigaste är att han får återhämta sig i lugn och ro. Det är inte värt att chansa med hälsan helt enkelt.

För Plus-kunder: Timråstjärnan missar premiären: "Hjärnskakningen håller honom borta"

För Plus-kunder: Efter karriärens värsta hjärnskakning – Sebastian Lauritzen är redo för spel igen

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter