Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter höjda terrorhotnivån – polisen trappar upp bevakningen i krogmiljön

Med anledning av att Säpo har höjt terrorhotsnivån kommer polisen i Västernorrland att vara extra synlig på platser där det visas mycket människor till exempel krogar, för att dämpa oro.

Polisen i Västernorrland har tagit in extra personal inom alla polisens områden. Hur många det rör sig om vill Börje Öhman, presschef vid Polismyndigheten, inte gå in på.

– Alla som är i ordinarier tjänst jobbar med det här, och vi har även förstärkt med ett antal polispatruller. Hur många det är kan jag inte svara på.

Enligt Börje Öhman har polisen i Västernorrland två uppgifter just nu.

– Den första är att vara synliga och vistas på publika platser där det finns mycket människor, för att dämpa den oro som finns.

Bland annat kommer polisen att vara extra synliga i krogmiljö under den kommande helgen. I övrigt vill Börje Öhman inte peka ut några specifika platser som kommer att bevakas extra.

– Sedan har vi ett uppdrag att gripa den som är efterlyst. Det arbetet förs inte så synligt utan pågår hela tiden. Det finns inga indikationer på att han särskilt skulle vara här.

Vilken information som har gått ut till poliserna i tjänst här?

– Redan i onsdags fick de detaljerad information om hur vi ska jobba för att skapa trygghet och vem som är efterlyst och hur den personen se ut.

Har ni fått in några tips om detta som har koppling till Västernorrland?

– Inte som jag känner till. Det är ett av våra budskap, man ska leva som vanligt men höja sin egen vaksamhet. Gör man en egen iakttagelse som kan passa in på det här, eller har gjort någon tidigare, så är det nu man ska meddela polisen.