Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter invandringskritiken: Erik Thunefors lämnar som kretsordförande i Ångecentern

Han är känd för att vara flitig på sociala medier och uttrycker ofta sympatier med invandringskritiska inlägg.
Nu kliver Erik Thunefors av uppdraget som kretsordförande i Ångecentern.

Annons

– Han kommer att lämna ordförandeskapet vid årsmötet i helgen. Vi tar naturligtvis avstånd från den här typen av uttalanden, det går stick i stäv med Centerpartiets syn på alla människors lika rätt och värde. Vi har fört en dialog både med Erik och med Centern i Ånge om situationen och att Erik behöver fundera på sin roll i partiet, säger Jonny Lundin som är distriktsordförande för Centerpartiet.

Erik Thunefors känner inte alls igen scenariot. Han berättar att han lämnat in sin avskedsansökan för en månad sedan eftersom han inte känt sig uppskattad i partiet.

– Ingen har pratat med mig om det här och det sades ingenting när jag träffade Lundin för en månad sedan. De måste kunna vara tydligare i en så viktig fråga. Om de har kontaktat mig och sagt åt mig att ändra åsikt eller lämna partiet så har jag lyssnat på det. Jag känner mig lite besviken, säger Thunefors.

Läs också: Matig motion från Ångecentern

Frågan om flyktingpolitiken har som bekant blivit större det senaste året och det är något som har varit problematiskt enligt Erik Thunefors.

– Jag delar helt enkelt inte partiets uppfattning när det gäller invandringen. Centerpartiet vill att vi ska ha en öppen gräns och jag kan inte försvara politiken när jag inte tror på den själv. Jag är medveten om att jag har en annan åsikt än vad partiet tycker, men jag har aldrig gått till angrepp mot personer eller folkslag.

Läs också: Vill använda webbkameror för nattillsyn

Han säger att han själv tänkt lämna beskedet om avgången till media.

– Det känns lite konstigt nu när det redan är ute, jag tänkte berätta det själv på mötet.

Kommer du att sitta kvar i kommunfullmäktige?

– Ja. Jag sitter kvar eftersom jag är intresserad av politik och brinner för landsbygdsfrågorna. Om jag blir kvar i partiet vet jag inte, men jag har i dagsläget inga planer på att hoppa till annat parti.