Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter jordbävningen – VM i Mexiko ställs in: "Våra tankar går till det mexikanska folket"

Para-VM i simning och styrkelyft, som skulle ägt rum i Mexico City, ställs in.
Det meddelar den Internationella Paralympiska Kommittén.
"Efter det fruktansvärda jordskalvet går våra tankar och böner till det mexikanska folket", säger ordförande Andrew Parsons i ett uttalande.

Under tisdagskvällen drabbades Mexiko av ett jordskred som uppnådde 7,1 på richterskalan. Enligt uppgifter har 250 människor omkommit i katastrofen, och siffran befaras stiga. Skalvet hade sitt epicentrum cirka tolv mil söder om huvudstaden Mexico City, där para-VM i simning och styrkelyft skulle invigts 30 september.

LÄS MER: Kraftig jordbävning i Mexiko – hundratals döda och stor förödelse

Men efter den förödande incidenten står det nu klart att världsmästerskapen skjuts upp på obestämd tid. Det skriver den Internationella Paralympiska Kommittén på sin webbplats.

"Efter det fruktansvärda jordskalvet går våra tankar och böner till det mexikanska folket. Vi anser att fokus för den mexikanska regeringen borde ligga på återhämtning och återuppbyggnad och inte på att arrangera två stora internationella idrottsevenemang. Vi har därför beslutat att skjuta upp världsmästerskapen tills vidare", säger Internationella Paralympiska Kommitténs ordförande Andrew Parsons i ett uttalande.

LÄS MER: Efter jordbävningen i Mexiko City – simstjärnan osäker på om det blir något VM

Det är första gången i historien som den Internationella Paralympiska Kommittén ställer in ett större mästerskap.