Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kaotiska säsongen: Öhrn ser slutet – och här är planen för att rädda Dragons

Han har varit ordförande i drygt 20 år. Men Sundsvall Dragons ser ut att få en helt ny styrelse inför kommande säsong.
Och i den finns inte Anders Öhrn med.
– Jag blir inte ledsen om jag inte blir tillfrågad, säger klubbens ordförande.

Annons

Dragons är inne i en förvandlingsperiod. Ekonomin ska räddas – och klubben ska räddas. Ett förnyelsearbete har påbörjats och en valberedning har valts ut.

En valberedning som nu även begär att styrelsen utlyser ett extra årsmöte, för att få svar på flera frågetecken.

– För att få någon att ställa upp vill de naturligtvis veta hur det ekonomiska läget ser ut. Men det har varit svårt att reda ut det, säger Lars Kallin i valberedningen och fortsätter:

– Först och främst vill jag ju veta vilka som sitter i den nuvarande styrelsen och hur långa deras mandatperioder är, men det är olika besked beroende på vilka man pratar med. Och sen vill vi få grepp om hur ekonomin ser ut, men vi har inte kunnat få ta del av varken resultaträkning eller balansräkning.

Läs också: Anders Jansson talar ut om krisen i Dragons: "Det blev skit och tråkigt"

Anders Öhrn säger att han tar på sig ansvaret för att uppgifterna inte har lämnats och säger att det beror på den tunga arbetsbörda som han har dragits med den senaste tiden.

– Vi har dragit ner på folk och mycket praktiskt arbete har lagts på mig, men jag ska se till att det skickas ut omedelbart.

Vilka sitter i styrelsen nu?

– Jag vill inte kommentera det nu. Jag vill inte utsätta den gamla styrelsen för det, om det är så att valberedningen väljer att inte samarbeta med den.

Dragons har dragits med stora ekonomiska problem den senaste tiden och ST-sporten har tidigare rapporterat om att spelare fått sina licenser indragna då klubben inte betalat domaravgifterna i tid, att spelare inte fått sin lön på flera månader och coachen Tommie Hansson blev tvungen att ställa ultimatumet att om han inte fick sin lön skulle han inte coacha laget kommande match.

Läs också: Dragonsspelaren utan lön i flera månader: "Jag har ingen motivation längre"

Lars Kallin säger att inte vill kritisera den sittande styrelsen, men att föreningen behöver en snabb förändring.

Valberedningen har arbetat fram ett förslag till en styrelse som enligt honom har bra erfarenhet av styrelsearbete och ekonomi och Lars Kallin säger att förhoppningen är att den röstat igenom.

– Det känns som om det kan bli en nystart med lite mer struktur för Dragons, säger Lars Kallin.

Det skulle i så fall innebära att klubben får en helt ny styrelse och med det även en ny ordförande. Något som Anders Öhrn är föreberedd på.

Han säger att han har tittat på möjligheterna att får göra något annat i flera år. Med sina snart 69 år vill han lägga tid och energi på två barnbarnen i stället.

– Jag känner att det kan vara dags att leka med barnbarnen i stället. Mitt senaste är knappt två veckor gammalt. Och tänk att få gå på en basketmatch och inte ha några andra uppgifter, säger han.

Läs också: Coachens krav på Dragons: Betala lönen innan kvällens match

När det kommer till föreningens ekonomi är han fåordig.

Hur ser ekonomin i föreningen ut egentligen?

– Jag väljer att inte kommentera det i det här läget. Jag vill inte störa det arbete som påbörjats och skrämma i väg folk med rubriker, säger Anders Öhrn.

När det kommer till Sundsvall Dragons framtid är han förhoppningsfull.

– Det är bra att valberedningen har kommit in och synar verksamheten i sömmarna. Vi vill ju undvika de tråkigheter som har varit den senaste tiden och utsätta oss för den problematiken som vi varit i. De vill stärka basketen i Sundsvall på kort och lång sikt och det behövs, säger Anders Öhrn.

Läs också: Krönika: Allt kapital när det gäller Dragons trovärdighet är förbrukat