Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter klagomålen – därför stod Södras snökanoner stilla trots supervädret

"Minus sju å kanonerna står som två forntidsmärken", löd en arg kommentar på skidspårsguiden skidspår.se i helgen.
Nu förklarar sig kommunen – snökanonerna har varit trasiga.

Det var flera besvikna röster som hade kommenterat skidspåret på Södra berget i helgen. Förutsättningarna var perfekta för att pumpa ut snö, men någon snö kom inte ur deras kanoner.

Problemen berodde på att det i lördags sprack en vattenledning och det behövde svetsas.

– Det gick inte att få tag i någon svetsare i helgen men på måndagen fick vi hjälp av en som var upptagen men kunde prioritera oss, säger Roine Sjödin.

Lägg till det en trasig ventil som ställde till det men nu ska allt vara lagat och maskinerna är inställda på att skicka ut ny snö så fort det är tillräckligt kallt igen.

– Det styrs med automatik och så fort det är kallare än tre minusgrader och det finns tryck i vattenledning så slår snökanonen i gång, säger Roine Sjödin.

Med en nyinstallerad tredje pump i pumphuset i Sidsjön förses snökanonerna i Sidsjöbacken, på Ängen och i Sundsvalls slalomklubbs backe på Södra berget med upp till 99 liter vatten i sekunden.