Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter knivattacken på asylboendet – åklagaren yrkar på utvisning

Det var i slutet av februari som en knivman greps på asylboendet i Viskan efter att ha huggit en annan man i bröstet.
Nu åtalas han för försök till mord och åklagaren yrkar på utvisning.

Annons

Asylboendet i Viskan, som också omnämnts som Hjältan, har varit kritiserat av polisen som menar att det är ett problemboende.

I slutet av februari, under några dagar med många polisutryckningar till boendet, knivhöggs en man i bröstet och en man greps direkt efteråt.

Nu åtalas en man för knivhuggningen. Efter förundersökningen har konstaterats att han huggit en man i 40-årsåldern först i vänster överarm och sedan en gång i bröstkorgen, med kniv.

Han fick sårskador på sidan av bröstkorgen och på armen, en fraktur på revbenet, luft i vävnaden efter sticksåret som slutade i lungsäcken. Han fick också luft i lungsäcken och utanför hjärtsäcken.

I stämningsansökan, som lämnades in på skärtorsdagen, rubriceras det som försök till mord, och i andra hand som grov misshandel.

Flera vittnen är påkallade och knivar och knivblad beslagtogs på platsen. Man har också hittat ammunition hos mannen, som han innehaft illegalt.

Straffet som det nu yrkas på är utvisning och förbud att återvända.