Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kvaldramat: Emil Forsberg berättar om festnatten och uppmärksamheten efter succén

Han slog igenom på den internationella scenen och tog Sverige till EM.
Här berättar Sundsvallssonen Emil Forsberg om nervositeten inför matcherna, uppmärksamheten efter succén, festen på Stureplan och samtalet med pappa Leif efter avgörandet.
– Nu är det bara glädje, så mycket lycka, säger han.

– Jag har knappt sovit.

Det är det första Emil Forsberg säger när ST-sporten når honom morgonen efter kvaldramat mot Danmark. Mittfältaren befinner sig i en bil på väg till flygplatsen för att återvända till Tyskland och Leipzig efter en festnatt tillsammans med resten av de blågula hjältarna.

– Nu känns det fantastiskt, det är bland det största jag varit med om. Att vara med och ta sitt land till EM, det är så skönt, säger Forsberg.

Han och resten av det svenska laget flög tillbaka till Stockholm direkt efter matchen mot Danmark och firade sedan på Stureplan långt in på småtimmarna.

– Vi kom dit ganska sent, men det var lite folk där och det var roligt, säger Forsberg.

Vilka höll i gång bäst?

– Alla höll i gång bra. Men John (Guidetti) och Abbe (Khalili) var i bra form.

Känslorna svallade efter matchen och på TV kunde man se de svenska spelarna storma en segerintervju med lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic.

– Det var bara glädje. Vi sa "fan, vad bra vi är" till varandra. Det har pratats en del om att vi varit det sämsta landslaget på länge, därför känns det skönt att visa att vi är ett fantastiskt lag och knäppa dem lite på näsan, säger Emil Forsberg och hyllar tvåmålsskytten Ibrahimovic:

– Han är som han är. Världsklass.

Ex-giffaren berättar sedan om ett känslosamt telefonsamtal kort efter matchen.

– Jag pratade med farsan i bussen efteråt, han var fantastiskt glad såklart. Vi sa till varandra att det är väldigt stort. Det är väldig stort att få vara med och ta sitt land till EM, säger han.

Hur mycket har du hunnit tänka på EM?

– Inte så mycket än så länge. Det gäller att hålla en bra nivå så man blir uttagen.

Sundsvallssonen slog igenom i landslaget på allvar när han med ett mål och en ordnad straff låg bakom hemmasegern mot Danmark. I returen ordnade han frisparken som Zlatan Ibrahimovic skruvade in och jobbade innan dess fram hörnan som samme lagkapten satte i nät.

Läs mer: Här är Emils insats i detalj mot Danmark

– För egen del kände jag en nervositet inför de här matcherna. Man känner lite press, men när jag kom till samlingen kändes det otroligt bra. Alla visste vad de skulle göra och var fokuserade på det. Vi gör två taktiskt väldigt bra matcher, säger Emil Forsberg.

Efter första matchen var uppmärksamheten kring honom stor.

– Det blir ett jäkla genomslag och man syns mer. Det är så stora matcher där hela Sverige kollar, det har varit en otrolig stämning, säger han och fortsätter:

– Man märker att det är stort när både morsan och farsan blev intervjuade, annars tänker jag inte så mycket på det. Jag försökte koncentrera mig på matchen och fotbollen. Sedan är det lite kul att folk får se en annan historia, säger han och syftar på sin egen väg till A-landslaget.

En väg som exempelvis inte gick via elitlägret i Halmstad.

Läs mer: Sundsvallssonens makalösa resa – från Viforsen i Medskogs till Parken i Köpenhamn

– Det visar väl att det finns andra vägar att gå, bara man tror på sig själv, säger Emil Forsberg.

Ex-giffaren och Sundsvallssonen som var med och förde Sverige till EM.