Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter lastbilsolyckan – Icabutiker får vänta på matleveranser: "Lite tomt på hyllorna"

En lastbil med släp välte på torsdagsmorgonen, fullastad med matvaror till Icabutiker i Örnsköldsvikstrakten. Olyckan fördröjde matleveranserna till flera butiker.
– Vi försöker lösa det och leverera så fort vi kan, säger Emelie Ericson, pressansvarig på Ica gruppen, vid 18-tiden.

De drabbade butikerna är Ica Kvantum Örnsköldsvik, Ica Nära Bredbyn, Ica Nära Flärke, Ica Jouren Björna och Ica Nära Hemlings, enligt Therese Listedt, pressansvarig på Icas pressavdelning.

– Varorna plockas om på lagret i Borlänge, det mesta kommer att levereras till butikerna under eftermiddagen eller under morgondagen, säger hon, och fortsätter:

– De varor som inte finns på lager jobbar man med att få ut till butikerna så snabbt det bara går.

Den totala vikten på matvarorna inklusive lastbärare var 24 ton. Det handlar om både färskvaror, frukt och grönt samt skafferivaror som till exempel mjöl och pasta.

Ica Kvantum i Örnsköldsvik är en av de butiker som får vänta på sina matvaror.

– Vi kommer inte att få några varor, eventuellt får vi lite på eftermiddagen, resten i morgon hoppas jag, säger Patrik Nygren, Icahandlare.

Hur påverkar detta er?

– Inte så väldigt mycket, det handlar om lite färskvaror och frukt, där kan det bli slut eller tomt i kväll. Men än så länge är det lugnt.

Har du något råd till era kunder?

– Nja, vi har ett brett sortiment, så är något slut borde vi ha alternativ. Hade det varit nästa torsdag hade det varit katastrof, men vi får en och två såna här leveranser varje dag.

Hur många varor handlar det om ungefär?

– Det brukar vara ungefär en full släpvagn.

Även Ica i Bredbyn drabbades av den försenade varuleveransen.

– Vi fick ett samtal från centrallagret i Borlänge att det hade skett och att en ny leverans kanske kan komma efter lunch, säger Krister Nyberg, Icahandlare i Bredbyn, och fortsätter:

– Just nu är det lite tomt på hyllorna, speciellt när det gäller färskvaror. Men vi får hoppas att det snart kommer lösa sig.

Han betonar också att det är skönt att ingen person verkar ha blivit skadad.

Även Ica i Hemling skulle ha fått varor från den aktuella matleveransen.

– Varorna som vi ska ha är okej och ska levereras, men de visste inget om tider. Huvudsaken är att det gick bra för den som körde, säger Maria Johansson, Ica-handlare i Hemling.