Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter magnetröntgen: Nu har Timråforwarden fått sin skadedom

Timrås inlånade forward Johan Persson har fått skadedomen.
Färjestadsspelaren förväntas bli borta kring sex veckor på grund av en knäskada.
Nu är det oklart om han spelar mer med Timrå IK den här säsongen.

Annons

Det var i matchen mot AIK förra veckan som Persson skadade knät. Därmed var hans framtid i Timrå osäker då låneavtalet går ut den sista januari.

– Jag har svårt att tro att han spelar med oss något mer, sa Timrå IK:s Kicki Höglund till ST-sporten i fredags.

Läs mer: SHL-lånet ska magnetröntgas

Efter att ha magnetröntgats i Karlstad i lördags har Johan Persson nu fått besked om skadan. I dagsläget ser han inte ut att behöva göra något ingrepp i knät.

– Det är en knäskada och jag blir borta cirka sex veckor. Det är tungt och tråkigt så klart, men man får försöka vara positiv och göra en bra rehab. Det var egentligen ganska väntat, säger han.

Därmed kommer han inte hinna tillbaka innan lånekontraktet med Timrå går ut. Vad som händer efter det återstår att se.

– Så är det, just nu vet jag inte riktigt om det blir en utlåning eller inte när jag är fräsch igen. Jag ska prata med sportchefen, säger Persson som noterades för fem poäng (2+3) på nio matcher i Timrå.

– Det har varit helt okej. Starten var bra, sedan fick jag en liten dipp och skadade höften. Sedan kom jag tillbaka och skadade mig igen. Men det har varit kul att få spela och komma i gång, sedan var det surt att jag skadade mig, säger han om den här sejouren i Timråtröjan.

Läs också: Ladda ned vår app och få pushar om Timrå IK i din telefon – så här gör du