Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter misslyckade starten – nu är Ångetränaren på väg bort från klubben

Ånge IF har fått en tung start på säsongen.
Nu agerar klubben.
Tränaren Suat Sari får lämna sitt uppdrag.
– Vi har bestämt att vi ska gå skilda vägar och vi önskar honom lycka till framöver, säger Ånge IF:s Peder Mousten.

Ånges herrlag har bara tagit tre poäng på åtta matcher i division II norra. När laget möter Morön på bortaplan på lördagen saknas tränaren Suat Sari på Ånge-bänken.

Anledningen: Han är på väg bort från föreningen.

– Vi är inte helt nöjda så här långt och det var han inte själv heller. Då får vi sära på oss så få vi hitta annan lösning, säger Ånge IF:s Peder Mousten.

Suat Sari fick ingen lätt uppgift när han kom till klubben. Både tränarlösningen och truppen blev klara sent under våren och det blev få träningsmatcher och snabba ryck inför säsongsstarten.

– Vi har resonerat så här att vi har accepterat att ett par tre matcher skulle bli tunga och besvärliga eftersom vi inte har haft så många träningsmatcher. Normalt sett måste ha åtta-tio stycken och vi hade bara tre. Därför förstår vi att det går tungt innan man har spelat ihop laget, säger Peder Mousten och fortsätter:

– Men det här laget har träning både morgon och kväll och eftersom det är många utlänningar i laget så är det många som kan träna dubbla pass. Då tycker vi att det måste börja bli resultat. Det har det inte blivit och då måste vi göra en förändring.

Nu kommer de spelande assisterande tränarna Edib Kurtovic och Sebastian Sandberg, som redan finns i föreningen, att ta över huvudansvaret.

– Det är olyckligt att byta tränare under säsong och det är inget vi ville, men vi måste försöka få en nytändning i laget. Alla måste jobba åt samma håll och när man förlorar hela tiden så kan man tappa gnistan.

Vad innebär det här ekonomiskt för föreningen?

– Föreningen får göra en uppgörelse med honom (Suat Sari). Som vi har diskuterat så här långt ska det inte vara några problem, säger Mousten.

Suat Sari skriver så här i ett SMS till Sporten.

"Jag har en dialog med Ånge som kommer att avslutas på måndag".

Tränarbytet gav inga poäng för Ånge på lördagen. Morön vann matchen med 3–0.

Efteråt berättar Sebastian Sandberg om att truppen fått reda på förändringen på tränarsidan under fredagen.

– Det är aldrig roligt när någon behöver lämna, men Ånge IF vill ha en förändring. Vi fick reda på det under gårdagen och det blev ganska kort varsel. Vi har sedan har haft all fokus på matchen. För oss spelare måste vi fokusera på nästa match och vi vet att vi har bra och duktigt folk runt oss som sköter de andra bitarna.

Sandberg fortsätter:

– Det är en bra stämning i gruppen tycker jag. Det känns som att alla ställer upp för varandra i dag och att vi vill gå för det här och göra något bra av det. Sedan är det så pass nytt så får se hur reaktionen blir under veckan. Vi är inte nöjda med läget i tabellen och den poängskörd vi har så vi hoppas att vi ska göra resultat här framöver. Det är bara att bita i och jobba hårt varje vecka.

Sebastian Sandberg och Edib Kurtovic coachade laget på lördagen, men exakt hur tränarlösningen ska se ut nu är inte spikat.

– Vi har inte kommit så långt i diskussionen. Vi tog hand om matchen i dag och så får se vad som händer framöver. Vi ska ta ett snack. Vi har ju fungerat som en hjälpande hand under inledningen av säsongen också, men vi vet inte så mycket än.