Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter möglet på Kyrkskolan – nu hotas kommunen av vite

Arbetsmiljöverket slår ner på flera punkter angående arbetsmiljön på Kyrkskolan på Alnön.
Nu hotas kommunen av vite på 55 000 kronor om problemen inte åtgärdas.

Läs också:

Rektorn fick luftrören förstörda av mögel.

Kyrkskolan var nära att stänga i vintras på grund av mögel i krypgrunden. Något som senare fick saneras.

Nu kommer Arbetsmiljöverket med nya krav på åtgärder som ska vara vidtagna före femte oktober, annars riskerar kommunen få betala vite på 55 000 kronor.

Det handlar bland annat om ta fram riskbedömningar av "arbetsmiljön ur elev och arbetstagarperspektiv". Men också ska en handlingsplan presenteras för de saker som inte kan åtgärdas direkt.

Arbetsmiljöverket kräver också att det "upprättas en rutin som säkerställer att skolbyggnaden får det underhåll som krävs för att det i byggnaden ska vara en tillfredställande arbetsmiljö".

I november inspekterade Arbetsmiljöverket skolan och hittade flera brister i arbetsmiljön. Bland annat var luften var dålig, det fanns trafikrisker och ett stort behov av reparationer. Vid en ny inspektion i mars konstaterades att det fanns brister kvar att åtgärda.