Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter olyckan – ekonomiskt bakslag för Anna Holmlund: "Det är en svår situation"

Anna Holmlund har ställts inför en ny ekonomisk verklighet efter fjolårets olycka.
Efter att ha levt på prispengar under den aktiva karriären har arbetet kring hennes sponsorer och varumärke nu pausats.
– Det är en svår situation där Annas hälsa kommer i första rummet, säger hennes manager David Nilsson till SportExpressen.

Under helgen gjorde Anna Holmlund sitt första offentliga framträdande sedan fjolårets tragiska olycka när hon kraschade i Italien med svåra huvudskador som följd.

På plats i Alnö – för invigningen av Alnö Skidklubbs nya handikappanpassade anläggning – fanns bland annat Skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson och alpina chefen Tommy Eliasson Winter. De berättade då att de, tillsammans med ett gäng andra skidprofiler, har startat en insamling till stöd för Holmlunds rehabilitering.

Pappan Lars Holmlund uppskattar initiativet, och berättar för SportExpressen om en ny ekonomisk verklighet för sin dotter.

► För Plus-kunder: Hundratals såg Anna Holmlund och Charlotte Kalla på invigningsfesten: "Såg den där glimten igen"

– Elitidrottare har ingen arbetsgivare. Anna har levt på prispengar och de uteblir nu när hon inte kan åka. Det är kämpigt och jobbigt när hon inte kan åka, men Sverige är ett fint land att åka i om man är handikappad så grundförutsättningarna finns, men Anna har högre ambitioner. Jag ser väldigt ljust på det samarbetet vi har fått med skidförbundet nu, säger Lars Holmlund till tidningen.

Arbetet med Anna Holmlunds sponsorer och varumärke har pausats.

– Nu är det en ny situation och det handlar inte längre om Anna som skicrossåkare utan som privatperson och där måste familjen få göra sina beslut och få tid att skapa en dräglig vardag, säger hennes manager David Nilsson till SportExpressen.

► TV: Profilernas fina initiativ – startar insamling för Anna Holmlund: "Superhärligt att se henne"

Sponsringen mot ett OS-guld finns inte längre kvar, men Nilsson säger att alla som har stöttat henne vill fortsätta att göra det fast i en annan form.

– Det kommer att skilja sig mot hur sponsringen ser ut om man siktar mot ett OS-guld. Den sponsringen har ofta ett kommersiellt motvärde där de får exponering på olika sätt, och i en sådan här situation är det naturligtvis lätt att det blir fel. Här kan det bli en svår situation att koppla ett varumärke till en idrottare som varit med om en mycket svår olycka, säger David Nilsson.

► TV: Kallas känslosamma tal om Anna Holmlund: "Låt din inspiration bli en glöd för oss alla"

► Läs också: Anna Holmlunds mål: "På julafton ska jag kunna gå"