Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter omfattande ombyggnad: Ett större och miljövänligare Ica Ettan har slagit upp portarna

Miljövänliga kylar och ett bredare ekologiskt utbud är några av satsningarna på Ica Ettan i Granloholm. Efter flera månaders ombyggnation börjar butiken nu ta form.
– Man blir aldrig riktigt klar, säger Jan Sikström, handlare.

Annons

För tio år sedan tog Jan Sikström över den då konkursdrabbade Ica Ettan och en upprustning har länge funnits i tankarna.

– Det har funnits planer på en ombyggnation i 30 år. Men vi började aktivt planera för det här för två år sedan. Det var nog många kunder som trodde att de aldrig skulle få uppleva det här, säger han.

Bygget startades i november förra året och i januari tidigare i år började arbetet med att knyta samman utbyggnaden med den befintliga delen av butiken. I början av mars stod en ny yta på 140 kvadratmeter klar. Butiken har installerat ett nytt kylsystem som ska driva butikens kylar och frysar.

– Det var kostsamt, men vi ser det som en investering på längre sikt. Kylarna och frysarna drivs av en stor kompressor och det här nya systemet drivs av kolsyra. Det är mer energisnålt och miljövänligt än systemet vi hade tidigare, säger Jan Sikström.

I och med den större ytan har ekologiska, laktosfria och glutenfria produkter tagit större plats på hyllorna.

– Vi har sett att efterfrågan har ökat på dessa varor och därför har vi valt att göra en satsning, säger han.

Även vid ingången pågår en förändring där entrén ska öppnas upp till en rymligare yta.

– Vi kände att var lite trångbodda och behövde mer plats, säger Jan Sikström.

Nyöppningen firades i samband med butikens 10-årsjubileum och responsen från kunderna har varit positiv.

– De har visat uppskattning både i butiken och på sociala medier. Granloholm är ett stort område som har varit ganska eftersatt i underhåll under många år men nu börjar det satsas mer, säger Jan Sikström.