Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter omfattande vattenskada och renovering – nu är Vängåvans grill ute till försäljning

På fem dagar har över 40 potentiella köpare visat sitt intresse. Ägarparet säljer nu Vängåvans grill efter att ha drivit den i tre år.
– Allt har sin tid helt enkelt. Det är dags för en nystart.

Vängåvans grill har varit i bruk i över 30 år och nu väntas en fjärde ägare ta över. De nuvarande ägarna har sedan länge haft tankarna på att sälja.

– Vi drabbades av en vattenskada i januari som kom i vägen. Om inte det hade hänt så hade vi nog sålt tidigare, säger ena ägaren.

Läs också: De tar över populära krogen i Stenstan

Under renoveringen har deras matvagn Ågrillen agerat reserv för Vängåvans grill.

– Vi har bytt ut golvet, så nu är den så fräsch som den kan bli.

Grillen har varit ett populärt tillhåll för många Sundsvallsbor under flera år.

– Det har varit en fantastiskt roligt tid och vi har lärt känna många av våra stamkunder. Just kundkontakten har varit fantastisk. Men vi behåller bolaget och krymper kostymen efter resurserna.

Läs också: Mästerkock med många slevar i luften – sköter sin Alnörestaurang från Andalusien

För ena halvan av ägarduon väntar nu nya utmaningar då hon är med och startar upp nya Teaterrestaurangen på Köpmangatan. Kompanjonen däremot forsätter i samma anda, men tar med sig sin vagn Ågrillen och flyttar till Lilla Fisktorget.

– Det är tråkigt att lämna Storgatan och Vängåvan men Lilla Fisktorget känns som ett bra ställe. Allt som behövs finns där, säger han.

Där blir han granne med Suan Thai Köket och Jannes Delikatesser.

– Nu är ombyggnationen klar och det blev jättebra, och just därför vågar jag göra det här. Men utmaningen blir att locka med kunderna dit, säger han.

Läs också: Subway vill öppna i Birsta – här planeras för nu drive in-restaurang

Han kommer att fortsätta ha samma utbud som de haft i Vängåvans grill.

– Jag ska sälja korv, sallad och hamburgare precis som förut. Den enda skillnaden är att jag kommer att investera i en mjukglassmaskin.

Redan förra året hade vagnen tillfälligt en plats på Lilla Fisktorget under sommarmånaderna. Men under de kommande dagarna öppnar han upp luckan igen och blir permanent hyresgäst.

– I fjol var platsen inte färdigbyggd. Nu känns det som att allt är på väg dit och att det kommer att bli en ny stadsdel. Det ska bli jätteroligt, säger han.

Josefine Karlsson josefine.karlsson@mittmedia.se