Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter otäcka skadan – Öhling Norberg återigen på skidor

Victor Öhling Norberg kunde inte gå eller ta på sig strumporna efter smällen i helgens världscuppremiär i Montafon. I dag står han återigen på skidor.
– Det trodde jag inte själv, säger "Vön".

Annons

Det var i inledningen av lördagens kvartsfinal som 25-åringen från Funäsdalen råkade ut för smällen som ledde till att han fick föras till sjukhus.

– När jag skulle dämpa kände jag kände att det högg till i ryggen och jag visste direkt vad det var, berättar Öhling Norberg.

Med hjälp av adrenalin i kroppen och en stark tävlingsinstinkt tog han sig i mål i kvartsfinalen, men där tog det definitivt stopp.

– Jag lade mig ner efter målgången och kom inte upp.

Tv-tittarna kunde se en plågad Öhling Norberg som sedan flögs till sjukhus där röntgenbilderna inte visade på någon skelettskada. Ett positivt besked för "Vön", som haft ryggproblemen från och till under tre säsonger.

– Själva skadan är egentligen inte farlig. Men när det gör ont gör det oerhört ont, säger Öhling Norberg.

Smärtan ledde till att han inte kunde gå under resten av helgen, men han följde ändå med resten av landslaget till Val Thorens i Frankrike, där helgens tävlingar ska avgöras.

– Jag tränar rehab varje dag och det gäller att skynda långsamt. Jag har varit i kontakt med läkare och har min fysio här på plats som hjälper mig. Jag har fått mycket hjälp av resten av laget också med att till exempel ta på mig strumpor. I dag är första dagen jag kan göra det, sa Öhling Norberg över telefon från Val Thorens vid lunchtid på onsdagen.

– Jag ska stå på skidor i eftermiddag. Det har gått väldigt fort från att jag inte kunde gå i helgen. Det är mest för att känna av balansen, det blir inga svängar.

Han har tidigare sagt att Val Thorens är hans favoritbana och nu får han ställa in sig på att sitta på sidan under helgens tävlingar.

– Många undrar om det inte känns tungt med VC-poäng som försvinner. Det är inget jag tänker på. Det värsta är att man är här och ser banan. Man blir sugen på att åka, säger Öhling Norberg.

Han siktar i stället på att vara tillbaka till tävlingarna i italienska Innichen, helgen före jul.

– Visst kan jag fortfarande vinna totala världscupen. Jag får se till att vinna några i rad när jag är tillbaka. Jag får se det som att jag är mer pigg i benen än konkurrenterna då, säger Öhling Norberg, som vann världscupen 2014 och var tvåa i fjol.

Läs mer: Öhling Norberg förd till sjukhus efter VC-premiären

Anna Holmlund tvåa i premiären

Holmlund och skicrossgänget siktar högt: "Vi är Sveriges bästa landslag på snö"